Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.104
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.104
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SuperRare Nedir? RARE Coin Ne İşe Yarar?

SuperRare, sanat yaratıcıları ve koleksiyoncular için blockchain tarafından desteklenen bir sosyal ağdır. Bu makalede coinmuhendisi.com olarak “SuperRare nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

SuperRare nedir? Ne işe yarar?

SuperRare, dijital sanat eserlerinin oluşturulmasını, dağıtımını ve küratörlüğünü kolaylaştırmak için sanatçılar ve koleksiyoncular için bir ağdır. SuperRare ağı, SuperRare protokolü, DAO, RARE tokeni ve SuperRare alanları gibi diğer platform özelliklerinden oluşur. Protokol, sanatçıların SuperRare pazarında satılan akıllı sözleşmeler yoluyla sanatlarını tokenizasyonu sağlamakta. Pazar yeri, herkesin SuperRare sanat eserlerini satın almasına veya satmasına izin veren müzayedeleri ve ikincil pazarları destekler. SuperRare alanlar, küratörler veya sanatçılar tarafından sanat eseri yayınlamak, tanıtmak ve satmak veya müzayede düzenlemek için kullanılan dijital sanat galerileridir. DAO, hazine ve platform özelliklerini denetler. SuperRare Governance Council tarafından yürütülen RARE token sahipleri tarafından yönetilmekte.

Proje, 2018’de piyasada yer aldı. ilk kripto sanat pazarıdır. SuperRare, Nifty Gateway, Opensea ve Artblocks’un piyasaya sürülmesi ve büyümesiyle 2020’nin sonlarına kadar toplam NFT sanat pazarının büyük bir yüzdesine sahipti. Üst düzey sanatta uzmanlaşma hedefiyle pazarın belirli bir bölümünü hedeflemekte. SuperRare, diğer platformlar gibi kitlelere hitap etmemekte. Bunun yerine yüksek net değere sahip koleksiyoncuları ve yüksek kaliteli içerik oluşturucuları hedefleyen bir ağ oluşturmaya odaklanmakta.

RARE coin nedir?

RARE coin SuperRare’in yerel tokenidir. Kripto para birimi, SuperRare ekosisteminin yönetişim sürecini kolaylaştıran bir küratörlük tokenidir. RARE coin, SuperRare NFT pazarının sanat küratörlüğünün evriminin bir parçası olarak 17 Ağustos 2021’de açıklandı. Kripto para, topluluk için bir sahiplik aracı sağlar. Bu da SuperRare platformunu liderleri arasında çeşitli küratörlük sesleri ile topluluk tarafından yönetilen bir platform haline getirir.

Ek olarak SuperRare tokeninin toplam arz olarak 1 milyar. Tokenlar ayrıca, ana sanatçılar ve koleksiyonerler topluluğu için geriye dönük airdrop olarak tahsis edilen 150 milyon RARE ile ekonomik olarak dağıtılmakta. Ayrıca sanatçılar ve koleksiyonerler, platformun mevcut durumuna getirilmesine katkılarından dolayı çekirdek üyeler olarak kabul edilmekte.

SuperRare nasıl çalışır?

Protokol, birlikte çalışan aşağıdaki ana bileşenlerden oluşur:

SuperRare Spaces: Spaces, küratörler, koleksiyoncular ve topluluk üyelerinin çalışmaları öne çıkarmasını sağlar. Ayrıca SuperRare aracılığıyla yayınlaması için topluluk tarafından onaylanmış galerilerdir. Her alan, RARE sahiplerinden oluşan bir topluluk oyuyla seçilen belirlenmiş bir operatör tarafından denetlenir. Seçilmiş operatörler sanatçılarını seçecek ve katılacak, uygun gördükleri şekilde pazarlayacak. Alanları aracılığıyla tüm satışlardan komisyon kazanacak.

SuperRare DAO: SuperRare, tüm platform komisyonlarını ve ücretlerini SuperRare DAO’ya yönlendirir. 7 kişilik bir yönetişim konseyi, topluluk hazinesini 7’den 4’ü çok imzalı bir cüzdan aracılığıyla kontrol eder.

Sovereign minting contracts: SuperRare’deki bağımsız sanatçılar, kendi sanatçılarını veya proje markalı tokenları basabilmekte. Bununla birlikte sanatçıların ısmarlama NFT para basma sözleşmeleri oluşturmasına olanak tanır.

SuperRare nedir? RARE coin nasıl alınır?

SuperRare şu anda çok sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. SuperRare’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: Binance, MEXC, BingX, Gate.io. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir