Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.129
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.129
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Temmuz’da İzlemeniz Gereken 5 Rollups Altcoin!

Rollups’lar, birincil Ethereum Blockchain, özellikle DeversiFi’yi yörüngede tutan, yakın zamanda ortaya çıkan girişimlerden oluşan bir grup. Bu altcoin projeleri, birincil Ethereum ağının temel sorununu ele almak için tasarlandı. İşlemleri birinci katmandan bağımsız olarak yalıtarak ve yöneterek tıkanıklığı önemli ölçüde azaltıyorlar. Kripto uzmanı Will Izuchukwu, bu projelerden Temmuz ayına izlenmesi gereken 5 tanesini tanıtıyor.

İlk altcoin projesi MetisDAO (METIS)

Optimistic Rollup temel alan Metis Mayıs 2021’de başlangıç yaptı Metis, kullanımı basit, yüksek düzeyde ölçeklenebilir, uygun maliyetli ve tamamen işlevsel olan Metis Rollup Layer 2 çerçevesini geliştiriyor. Bu çerçeve, uygulamaların ve işletmelerin Web 2.0’dan Web 3.0’a geçişini tam olarak destekleyecek.

Ölçeklenebilir protokolün, NFT’ler, Reddit’e benzer merkezi olmayan sosyal ağlar, açık kaynak geliştirici toplulukları, etkileyici topluluklar, oyun toplulukları, serbest çalışan toplulukları, kitle fonlaması, verim çiftçiliği, DEX ticareti ve daha pek çok uygulama için kullanılması mümkün.

Metis’in tanımlayıcı bir özelliği, Merkezi Olmayan Otonom Şirket (DAC) çerçevesini Katman 2 altyapısına entegre ediyor. Bu şekilde geliştiricilerin, inşaatçıların veya topluluk liderlerinin uygulamalarını ve topluluklarını oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Ayrıca, geliştirmelerini kolaylaştırmak, işbirliğini koordine etmek ve en önde gelen merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin ağ etkilerinden yararlanmak için önceden ayarlanmış araçları kullanmayı kolaylaştırıyor. Genellikle bunu Ethereum ile bağlantılı masraflar ve darboğazlar olmadan yapıyor.

İkinci sıradaki proje Cartesi (CTSI)

Cartesi, Nisan 2020’de CoinMarketCap’in listesine girdi. Blockchain OS, Linux ve ana akım yazılım bileşenlerini destekliyor. Ayrıca, merkezi olmayan bir Katman-2 altyapısına sahip. Milyonlarca yeni firma ve geliştirici, Cartesi sayesinde Blockchain OS kullanıyor. Buna ilaveten Linux uygulamalarını gemiye getiriyor.

Cartesi, çığır açan sanal makineler, iyimser toplamalar ve side-chainlerle bir sonraki Blockchain uygulamaları dalgasını oluşturmak için tüm çizgilerden geliştiricilerin yolunu açıyor. Cartesi, Blockchain’ler için hesaplama ölçeklenebilirliğinde 10.000 kattan fazla artış sağlıyor.

Nervos Network (CKB) üçüncü altcoin

Nervos Network, Kasım 2019’da main net’ini başlattı. Kendisini evrensel uygulamalar için bir Blockchain platformu olarak tanımlıyor. Ayrıca açık kaynaklı, çok protokollü bir kamu Blockchain’i olduğunu söylüyor. Nervos’un 1. kademe genel Blockchain protokolüne Nervos CKB (Ortak Bilgi Tabanı) adı veriliyor.

Herhangi bir kripto varlığının Bitcoin’in güvenliği, değişmezliği ve izinsizliği ile tutulmasına izin verirken, akıllı sözleşmeleri ve ikinci katman ölçeklendirmeyi mümkün kılıyor. CKByte, “değer deposu” kripto-ekonomik çerçevesi ve yerel tokeni aracılığıyla tüm ağ değerini yakalamayı amaçlıyor.

Dördüncü sırada Immutable X (IMX) var

Immutable X, Eylül 2021’de token satışını başlattı. Ethereum’daki NFT’ler için ilk Katman-2 ölçeklendirme seçeneğine sahip. Ayrıca, yeni nesil Web3 projelerine güç vermek istiyor. Immutable X, Blockchain’inin düşük ölçeklenebilirliği, ortalamanın altında kullanıcı deneyimi, likidite eksikliği ve gecikmeli geliştirme deneyimi olduğunu söylüyor. Altcoin, bu sayede Ethereum’un dezavantajlarının üstesinden geldiğini iddia ediyor.

Kullanıcılar, varlık veya kullanıcı güvenliğinden ödün vermeden NFT’lerin basımı ve ticareti için gaz ücreti ödemiyor. Immutable X, STARK zk-rollup’larını kullanıyor. Vitalik Buterin’i Ethereum’un bunu yapmak için ‘hepsi bir arada’ olduğuna inandığı bir teknolojisi var. Immutable X’in bir avantajı, zk- rollup’larını kullanan ve sadece NFT’lere konsantre olan ilk Katman-2 sistemlerden biri olması. Altcoin projesi bu yüzden, Ethereum ekosistemindeki ilerlemenin ön saflarında yer alıyor.

Son altcoin projesi Loopring (LRC)

The Loopring (LRC) Eylül 2018’de piyasaya girdi. Merkezi olmayan kripto para borsaları oluşturmak için Ethereum tabanlı bir açık protokol olan tüm Rollups tokenlerinin kralı. Loopring’in amacı, merkezi ve merkezi olmayan borsaların en önemli özelliklerini, merkezi sipariş eşleştirme ile merkezi olmayan Blockchain üzerinde sipariş yerleşimini birleştireren bir hibrit ürün yaratmak.

Loopring protokolü, yaratıcı hibrit yaklaşımlar aracılığıyla, verimsizliklerini azaltıyor veya ortadan kaldırıyor. Ayrıca, merkezi olmayan borsaların faydalarını korumayı amaçlıyor. Loopring, yalnızca bire bir işlem çiftlerini etkinleştirmek yerine, işlemleri Blockchain’e yerleştiriyor. Ek olarak 16’ya kadar siparişi dairesel işlemlerde birleştiriyor. Dahası, sipariş yönetimini merkezileştirerek DEX’lerin likiditesini ve sipariş yürütme verimliliğini artırmaya çalışıyor.

Bunlarla birlikte Ethereum’da yüksek verimli, düşük maliyetli ticaret ve ödemeye izin veriyor. Loopring’in trade ve transfer anlaşması gibi operasyonlarının çoğu, Ethereum Blockchain’in dışında gerçekleştiriliyor. Sonuç olarak, gaz tüketimi ve toplam işlem maliyetleri, zincir üzerindeki eşdeğer maliyetlerin çok altına düşürülüyor. Loopring hakkında daha detaylı bilgi için coinmuhendisi.com’un bu makalesine bir göz atınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir