Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.941
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.941
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Steadefi Platformu Hacklendi!

steadefi hack

Steadefi, 7 Ağustos’ta meydana gelen bir siber saldırı sonucunda 334.000 dolarlık zararla karşılaştı.


▪️ Geliştirme ekibi, saldırının tüm fonları riske attığını vurgulayan bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Bu olay, uygulama kullanıcıları arasında ciddi endişeye neden oldu.

▪️ Steadefi ekibi, X platformunda yaptığı bir paylaşımda, “ÖNEMLİ: Steadefi saldırıya maruz kaldı ve şu anda tüm fonlar tehlike altında” ifadesini kullandı. Blockchain verileri, Avalanche zincirindeki belirli bir adrese 16:41 UTC’den itibaren bir dizi büyük işlemin gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

▪️ Steadefi’nin X platformu üzerinden gerçekleşen saldırı, geliştirme ekibinin cüzdanının özel anahtarının çalınması sonucu gerçekleşti. ve bu sayede saldırgan, OwnerOnly işlevlerini gerçekleştirmek için yetki elde etmeyi başararak fonları başka adrese taşıdı.

▪️ Söz konusu adrese aktarılan tokenlar arasında 130.429 USDC, 3.39 BTC, 15 ETH ve 6.184 AVAX bulunuyor.

▪️ Tüm bu tokenlar WETH ile değiştirilmiş durumda. İddia edilen saldırgan, daha sonra 184 WETH’yi Synapse köprüsü aracılığıyla başka bir ağa aktarım yaptı.

▪️ Tüm kredi olarak verilebilen fonlar, saldırgan tarafından çalındı. Ancak, uygulamada mevduatlar için ayrılan ve kredi olarak verilemeyen teminatlar saldırıdan etkilenmedi. Steadefi için yaşanan bu durumun sebebi, uygulamanın mevduatlar için OwnerOnly işlevine sahip olmamasıydı.

▪️ Ayrıca, saldırgan, OwnerOnly işlevini kullanarak farming sözleşmelerini duraklattı. Bu nedenle, svTokens veya ibTokens ile farm’lara yatırım yapan kullanıcılar, şu anda paralarını çekemiyor ve fonları uygulama sözleşmelerinde kilitli kalıyor.

Lütfen herhangi bir finansal işlem veya yatırım yapmadan önce güvenilir kaynaklardan bilgi edinin ve dikkatli olun. Gerçek olaylar hakkında güncel ve doğrulanmış bilgileri takip etmeniz önemlidir.

Anlık olarak en hızlı haberlere erişmek için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir