Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CoinsPaid, Bilgisayar Korsanlarının 37 Milyon $ Çaldığını İddia Etti

CoinsPaid Kuzey Koreli bilgisayar korsanı grubunun 37 Milyon $’ı çalmak için sahte iş görüşmesi düzenlediğini iddia etti.

Estonya merkezli kripto para ödeme şirketi CoinsPaid, Lazarus Group’a bağlı bilgisayar korsanlarının çalışanları hedef alan sahte işe alım araçları aracılığıyla sistemlerine erişim sağladığından şüpheleniyor.

CoinsPaid bir blog gönderisinde, bilgisayar korsanlarının 22 Temmuz’da 37 Milyon $’ın nasıl çalacaklarından bahsetti.

Korsanlar bir çalışanı kandırarak sahte bir iş görüşmesi sırasında yazılım indirip onları teknik bir görevi tamamladıklarına inandırması sonucu olduğunu söyledi. Firma çalışanının bilgisayar korsanları tarafından sunulan iş teklifine yanıt verdiğini ve kötü niyetli kodu indirerek kötü niyetli kişilerin bilgi çalmasına izin verdi ve CoinsPaid’in altyapısına erişimlerine de izin verildiği bildirildi.

CoinsPaid,

“CoinsPaid altyapısına erişim sağlayan saldırganlar, kümedeki bir güvenlik açığından yararlandı ve kendine bir yol açtı” dedi.

“Korsanların keşif aşamasında edindikleri bilgi, blok zinciriyle etkileşim arayüzleri için meşru talepleri yeniden üretmelerini ve şirketin fonlarını operasyonel depolama kasamızdan çekmelerini sağladı.”

Şirket 26 Temmuz’da bir raporunda Lazarus Group’tan şüphelendiğini söyledi.

Bu saldırıdan önce, bilgisayar korsanları Mart ayından beri sızmak için girişimde bulunduğunu farkettiler. Fakat başarısız olan grup daha sonra şirketten ziyade bireysel çalışanları hedef aldılar.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

CoinsPaid Ortaklık Kurdu

Şirket, çoğunluğu SwftSwap’e aktarılan fonları izlemek için blockchain güvenlik şirketi Match Systems ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Firma korsanların fonlarını takip etmeye başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir