Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.497
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.497
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

StarkNet, Geliştiriciler İçin Cairo Programlama Dilini Elden Geçiriyor

StarkNet

Ethereum katman-2 ölçeklendirme platformu StarkNet, Web3 gelişimini geliştiriciler için erişilebilir kılmak amacıyla kurum içi Cairo kodlama dilini elden geçirdi.

Paylaşılan bir duyuruda, popüler programlama dili Rust’ın özelliklerini taşıdığı Revizyon, genel kodlama deneyimine sahip geliştiricilerin StarkNet’in Ethereum katman-2 ağında merkezi olmayan uygulamalar oluşturmaya başlamasına olanak sağlamayı amaçlıyor.

StarkWare kurucu ortağı ve başkanı Eli Ben-Sasson yaptığı açıklamada, katman-2 geliştirmeyi farklı geçmişlere sahip geliştiriciler için daha erişilebilir hale getirmenin Cairo’nun yenilenmesinin ana nedeni olduğunu söyledi:

“Birincil itici güçler güvenlik ve kullanım kolaylığıydı ve revizyonun gerçekleştirilmesi, geleneksel dil geçmişine sahip geliştiricilerin girişini ortadan kaldırmak için müthiş bir fırsat sundu.”

5 Ocak’ta yapılan lansmanda belirtilen teknik özellikler, Cairo’nun dilinde yapılan bir dizi iyileştirmeyi kapsıyor. Bunlar arasında gelişmiş sözdizimi ve dil yapıları, bütünsel bir tip sistemi, sezgisel kütüphaneler, optimize edilmiş kod ve veri tiplerinin belirtilmesini gerektiren güçlü yazım yer alıyor.

StarkNet, Cairo’nun revizyonuna ana katkı olarak Güvenli Ara Temsil anlamına gelen Sierra’yı vurguluyor. Sierra, Cairo 1.0 ile Cairo bayt kodu arasında yeni bir ara temsil katmanı olarak görev yapıyor.

Ben Sasson’un açıkladığı gibi, Sierra izinsiz bir ağ sağlamanın önemli bir yönüdür. Güncelleme, geri döndürülen işlemlerin StarkNet bloklarına dahil edilmesini sağlayarak protokolün karmaşık ‘kripto-ekonomik mekanizmalar‘ eklemekten kaçınmasına yardımcı oluyor.

Ben Sasson, Sierra’nın StarkNet’in ‘Ethereum’un sansüre karşı tam direncini miras almasına’ izin vereceğini ve esas olarak Sequencer Denial of Service (DoS) saldırılarına karşı koruma sağlayacağını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir