Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.983
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.983
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Starknet, Airdrop Avcılarının Milyonlarca Token Satmasıyla Değer Kaybediyor!

Starknet tokenı, 20 Şubat’ta piyasaya sürülmesinden bu yana, airdrop avcılarının ve büyük token sahiplerinin milyonlarca token satması nedeniyle %50‘den fazla bir düşüş yaşadı.

Ethereum’un katman-2 ağı Starknet’in sadece iki gün önce piyasaya sürülen tokenı, Ethereum altyapı firması Nethermind ve airdrop alıcılarının büyük miktarda satış baskısıyla fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürdü. CoinGecko verilerine göre, Starknet’in (STRK) fiyatı, 20 Şubat‘ta seçili blockchain kullanıcılarına airdrop yoluyla dağıtıldığı zaman $4.41 olan zirvesinden neredeyse %60 oranında düşerek şu anda $1.90‘ın altında işlem görüyor.

Binance’te listelendikten sonra STRK kısa bir süre için $7.70‘e yükseldi, ancak o zamandan beri %75.4 oranında keskin bir düşüş yaşadı ve $1.90‘ın altına indi.

Starknet , Airdrop Avcılarının Milyonlarca Token Satmasıyla Değer Kaybediyor !

Blockchain analistleri Lookonchain, 22 Şubat tarihli bir X gönderisinde, $STRK fiyatının piyasaya sürülmesinden beri düşüş eğiliminde olduğunu’ belirtti.

Firma, Nethermind’in 6,7 milyon doların üzerinde değere sahip olan 3,41 milyon STRK sattığını tespit ettiğini ve ‘satışın devam edebileceği’ konusunda uyardı çünkü firma hala tokenın 12 milyon doların üzerinde değerine sahipti.

Birkaç saat önce, Lookonchain, bir STRK airdrop avcısının cüzdanlarını birleştirdiği başka bir durumu tespit ettiğini paylaştı. Yaklaşık olarak 1.800 ayrı cüzdandan 1,2 milyon STRK, değeri 2,4 milyon dolar olan bir adrese aktarıldı.

21 Şubat’ta, Lookonchain bir airdrop avcısıyla ilgili benzer bir durumu raporladı. Yaklaşık olarak 1.400 cüzdan, tek bir adrese yaklaşık olarak 3 milyon dolar değerindeki 1,4 milyon STRK’yi gönderdi.

Starknet’in airdrop’u öncesinde, Yearn.finance geliştiricisi Banteg, airdrop avcıları tarafından kontrol edilen GitHub hesaplarıyla ilişkilendirilen 1.3 milyon cüzdandan 700.000‘den fazlasının airdrop için uygun olduğunu iddia etti.

STRK airdrop’unu etkileyen bir diğer faktör de, binlerce dolarlık işlem yapmalarına rağmen dağıtımlara uygun olmadıklarını iddia eden Starknet kullanıcılarıydı. Dağıtıma uygun olmak için kullanıcıların en az 0.005 Ether (ETH) — yaklaşık 10 dolar değerinde — tutmaları gerekiyordu, 15 Kasım 2023 tarihinde yapılan bir anlık görüntüleme sırasında.

Diğer bazı kullanıcılar, Starknet yatırımcılarını ve katkıda bulunanları ödüllendirmek için 1.3 milyar STRK‘nın, arzın %13‘ünün, lansmandan yaklaşık iki ay sonra kilidini açacak olan STRK’nın kilidini açma programıyla ilgili sorunlar yaşadılar.

STRK’nın airdrop’u başladığında, dağıtımların başlamasından bir buçuk saat sonra ilk saatte 45 milyon STRK tokeni güvence altına alınmıştı.

Şu ana kadar, Voyager’ın verilerine göre, dağıtıma uygun olanlar tarafından neredeyse toplamın %92‘sine denk gelen, 430 milyon STRK tokeni talep edilmiş durumda ve bu toplam değeri 790 milyon doları aşıyor.

STRK’nın fiyatındaki düşüşe rağmen, Starknet’in toplam değeri 24 saat içinde neredeyse %30 artarak 73.5 milyon dolar oldu, DefiLlama’nın verilerine göre.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir