Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.215
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.215
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Star Trek Yaratıcısının İmzası Canlı Bir NFT Haline Geldi!

“Star Trek” yaratıcısı Gene Roddenberry’nin özgün imzası, yaşayan bir bakteriyel organizmanın DNA’sına kodlandı ve bu hafta sonu Miami’de düzenlenen dünyaca ünlü sanat fuarı Art Basel’de sergilendi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Sanat eserinin yaratıcıları bir NFT aracılığıyla bakterinin DNA koduna imza attı. Haber bültenine göre, sanatla aşılanmış bakteriler “organik materyal üzerinde yaratılıp depolandığından” ve potansiyel olarak “karbon negatif çevresel kategorizasyon vaat ettiğinden” parça “ilk yaşayan, eko” NFT olarak sınıflandırılıyor.

NFT’de kullanılan Roddenberry imzası, ilk olarak popüler bilim kurgu serisini başlatan Lucille Ball’s Desilu Productions ile 1965 sözleşmesinde kullanılmıştı. Habere göre, orijinal olarak imza ile implante edilen bakteri hücresinin üstünde, bakteri yaşıyor, yani hücre NFT’nin bir milyardan fazla kopyasını oluşturacak bir oranda ikiye katlanabilir.

Roddenberry Entertainment COO’su Trevor Roth, şu ifadeleri kullandı:

“Bu NFT de Star Trek gibi, günümüzün yaşam ve teknolojinin sürekli yakınsamasını kabul ederek çevremizdeki dünyaya hitap ediyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version