Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.236
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.236
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Stablecoin İşlemleri 2023 Yılında Tüm Büyük Ödeme Araçlarını Geçebilir

Stablecoin

Zincir içi Stablecoin işlemlerinin 2022 yılında 7 trilyon doların üzerine çıkarak yıl sonunda 8 trilyon dolarla ulaşması bekleniyor.

Stablecoinler günümüzde kripto ekonomisinde çok kritik bir rol oynamaktadır ve piyasalardaki düşüşlere rağmen, stablecoin hacimleri çoğu borsaya hakim olmaya devam etmektedir. Brevan Howard Digital’deki girişimin eş başkanı Peter Johnson, stabilcoin yerleşimlerinin Mastercard ve American Express’i çoktan aştığını söyledi. Ayrıca, 2023 yılında zincir içi stabilcoin hacimlerinin Visa işlem hacimlerini aşacağını öngördü.

Johnson, bu zincir içi stabilcoin hacimlerinin, kendi başına önemli bir yığın olan merkezi borsalardaki işlem hacmini içermediğini de sözlerine ekledi.

Stablecoin Düzenlemeleri Geliyor

Stabilcoinlerin tüketiciler tarafından tıpkı Visa ve Mastercard gibi günlük yaşamlarında aktif olarak kullanılmasının önündeki en önemli engel düzenlemelerdir. Ancak, dönem sonunda ABD Kongresi’nden emekli olacak olan Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey, stabilcoin tasarısıyla bunu değiştirmeyi hedefliyor.

Tasarı, devlet dışı ve banka dışı kurumların, ABD Para Birimi Denetçisi Ofisi (OCC) tarafından oluşturulan ve verilen federal bir lisans aldıkları ve “yüksek kaliteli likit varlıklar” ile desteklendikleri sürece stabilcoin ihraç etmelerine izin vermeyi önermektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Stablecoin İşlemleri 2023 Yılında Tüm Büyük Ödeme Araçlarını Geçebilir” te bir düşünce

  1. Pingback: Japonya Stablecoin Yasağını Kaldırıyor | Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version