Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.270
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.270
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Stabil Coin Arzı Artıyor! Bitcoin Yükselecek mi?

Stabil Coin Arzı yaklaşık bir aydan fazla bir süredir düşen trendine devam ediyor! Bu ne anlama geliyor? Bu veri çoğu zaman Bitcoin ve altcoinlerin fiyatlarının tahmini için kullanılır. İnsanlar ellerinde daha fazla Stabil Coin tutarsa, onların piyasa değeri (market cap) artar. Çünkü yatırımcılar kendi varlıklarını satarak Stabil Coin’lere  geçiş yaparlar.

Piyasadaki en büyük piyasa değerine sahip USDT, USDC, BUSD, TUSD ve s. Stabil Coin’ler  mevcuttur. Zaman zaman onların peg’leri bozulabiliyor. Peg’leri bozulduğunda ise yatırımcıların ellerinde tutduğu Stabil Coin’lerin  de değeri azalır. Bunun için de Stabil Coin’lerin  dolaşımda olan arzı ve piyasa değeri bir-birine eşit tutulmalıdır.

Genelde tüm büyük Stabil Coin ihracçılarının kendi hazineleri mevcuttur. Bu hazinelerinde altın, bono, dolar vs. gibi gerçek dünya varlıkları tutarlar. Bu varlıkların değeri karşılığında ise kendi Stabil Coin’lerini  basabilir veya yakabilirler.

Yatırımcılar Stabil Coin’leri Terk Ediyor!

CryptoQuant on-chain verilerine göre piyasa üzerinde Stabil Coin arzı keskin şekilde artıyor. Bu ise bu coin’lerin artık yatırımcıların elinde olmadığı anlamına gelir. Yatırımcılar hızla bunları aldığında piyasada bir Stabil Coin “kıtlığı” yaşanır. Bu da insanların kendi Bitcoin ve altcoin’lerini sattığı anlamına gelir. Bu ise düşüş verisidir.

Dikkatinizi çekebilir: Bu Coin’lerde Düşüş Olabilir! Kilit Açılımı Var!

Tam tersine, şu anda olduğu gibi piyasa üzerineki Stabil Coin arzı artarsa, insanlar bu sefer onları terk ederek, Bitcoin ve Altcoin yatırımına geçiyor demektir.

Stabilkoin Arzı Artıyor! Bitcoin Yükselecek mi?
Kaynak: CryptoQuant

Bu verileri önceden tahmin etmek adına, grafikten de anlaşıldığı üzere kısa vadeli (MA21) ve uzun vadeli (MA100) iki farklı indikatör eklenmiştir. Burada kısa vadeli uzun vadeli göstergeyi aşağı doğru kestiğinde bir “Death Cross” (Ölüm koşusu) oluşur. Tam tersine durumda ise “Golden Cross” (Altın Koşusu) durumu oluşur.

2022 yılının Nisan ayında oluşan bir Death Cross durumu sonrasında piyasada Stabil Coin arzı düşmeğe başlamıştı. Bunun ardından uzun süre akkümule olan grafik geçtiğimiz ay itibarile yükselmeğe başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir