Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.989
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.989
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Spot Bitcoin ETF Emekliliğiniz Olabilir!

Spot Bitcoin ETF Emekliliğiniz Olabilir! Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) potansiyel onayı, finansal dünyada heyecan dalgaları yarattı ve birçok uzman, dünyanın önde gelen kripto para birimine kurumsal yatırımların artmasını öngördü. Amerika’nın en büyük opsiyon borsası olan Chicago Board Options Exchange (CBOE), Bitcoin ETF’lerin en ateşli savunucularından biridir ve Başkanı John Palmer, onaylarının “Bitcoin türevlerine kurumsal ve nihayetinde perakende yatırımcıların yeni bir dalgasını açacağını” belirtmektedir.

Palmer’ın iyimserliği, geleneksel yatırım araçlarının çoğunun, emekli fonları ve RIA tabanlı fonlar gibi, şu anda düzenleyici engeller nedeniyle Bitcoin’e doğrudan maruz kalma elde edememesinden kaynaklanmaktadır. Spot bir ETF, bu kurumlara varlığa yatırım yapmak için güvenli ve tanıdık bir yol sağlayacak ve potansiyel olarak milyarlarca dolarlık yeni sermayeyi açacaktır.

“Onay, emekli fonları ve RIA tabanlı fonların bir spot Bitcoin ETF’deki varlıklara yatırım yapabilmeleri için önünü açacak” dedi Palmer yakın tarihli bir röportajda. “Yatırımcı dağılımının tam olarak ne olacağını tahmin etmek zor olacak” diye ekledi ve kurumların genellikle yeni yatırım ürünlerini benimsemede öncülük ettiğini belirtti. “Ama perakende de bunu arayacak.”

Bitcoin Ötesinde: Kripto Türevlerinin Yükselişi

Spot bir ETF’nin potansiyel onayı, Bitcoin türevleri pazarı üzerinde de önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor. Palmer, kurumsal yatırımcıların, Bitcoin’e maruz kalmalarını korumak için giderek daha fazla türev ürüne yöneleceğine ve bu da işlem hacminde bir artışa ve yeni ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yol açacağına inanıyor.

“Kurumsal oyuncular riskten korunmak için kaçınılmaz olarak bu türevlere daha fazla bağımlı hale gelecekler” dedi Palmer. “Türev alanında çok daha fazla yenilik göreceğinizi ve çok daha fazla likidite göreceğinizi düşünüyorum.”

Bazı yatırım firmaları halihazırda Bitcoin piyasasına olası kurumsal sermaye akışına hazırlanıyor. Yatırım fonu yöneticisi Advisors Preferred Trust, 2 Ocak’ta prospektüsünü yatırım fonunun toplam varlıklarının %15’ine kadarını Grayscale Bitcoin Trust hisseleri, ProShares Bitcoin Strategy ETF hisseleri ve Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapmak için kullanmasına izin verecek şekilde güncelledi.

Bu hamle, geleneksel varlık yöneticilerinin Bitcoin’in potansiyelini görmeye başladıklarını ve düzenleyici engeller aşıldıktan sonra varlığa maruz kalmaya hevesli olduklarını gösteriyor.

Dikkatinizi çekebilir: Coinbase ve MicroStrategy Hisseleri Yükselişte!

SEC’in ARK Invest 21 Shares Bitcoin ETF başvurusu konusundaki kararı 10 Ocak’ta verilecek. Sonuç belirsiz olsa da, büyük finans kuruluşlarının artan destek korosu, Bitcoin ETF’lerin lehine bir dönüş olduğuna işaret ediyor. Onaylanırsa, bu ürünler kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına girmeleri için bir geçit görevi görebilir ve finansal yeniliğin yeni bir döneminin yolunu açabilir.

Spot Bitcoin ETF’nin onaylanmasının eleştirilerden nasipsiz olmadığını belirtmek gerekir. Bazıları, temeldeki piyasanın hala kurumsal yatırım için çok dalgalı ve olgunlaşmamış olduğunu savunuyor. Diğerleri ise artan kurumsal katılımın manipülasyona ve fiyat balonlarına yol açabileceğinden endişe ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir