Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.177
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.177
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Söylenti Doğru Çıktı: Yeni Altcoin Resmen Duyuruldu!

Ethereum’u ölçeklendirmeye odaklanan bir altcoin projesi olan StarkWare, bugün StarkNet Token için söylentileri onayladı. İkinci katman ölçeklendirme çözümü StarkWare, StarkNet Token’i piyasa süreceğini resmi olarak duyurdu.

StarkWare, yeni altcoin için Eylül ayına tarih verdi

StarkWare, bugün Medium hesabı üzerinden StarkNet Token’i resmen doğruladı. Token, “Ethereum veya internet gibi bir kamu malı” olmak için iki yönlü bir stratejinin bir parçası olacak. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan StarkNet Vakfı’nın kurulması, bugünkü duyurunun ikinci bileşeninin odak noktasıdır. Resmi duyuru ve Medium yazısı:

StarkNet nedir?

StarkNet, Ethereum’un temel merkezsizlik, şeffaflık, kapsayıcılık ve güvenlik ilkelerinden ödün vermeden, Ethereum’un STARK’lar adı verilen kriptografik protokoller aracılığıyla ölçeklenmesine izin vermek için oluşturulmuş, izinsiz bir merkezi olmayan ikinci katman geçerlilik toplamasıdır (rollup).

Bu arada StarkNet, Ethereum için ikinci katman ölçekleme sistemi olarak bilinmektedir. StarkWare token’in ve projenin arkasındaki geliştirici ekiptir. Ağın ölçeklenebilirliğini artırmak için rollup teknolojisi kullanılmaktadır. Medium duyurusunda yer alan açıklamalara göre StarkNet Token’in üç işlevi olacak:

  • StarkNet işlem maliyetlerini karşılayacak
  • Bir yönetim tokeni olarak hareket edecek
  • Teknolojinin konsensus mekanizmasını destekleyecek

Basılan ilk 10 milyar token şu şekilde dağıtılacak:

  • Geliştirme ekibinin yatırımcıları: %17
  • Geliştirme ortakları ve çalışanları: %32,9
  • Vakıf: %50,1

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir