Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.224
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.224
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Sorrell’in S4’ü, ilk yarıda çekirdek kazançlarındaki düşüşe rağmen 2022 görünümünü korudu

S4 Capital PLC (LON:SFOR) hisseleri, İngiliz medya grubunun ilk yarıda temel kazançlardaki düşüşe rağmen tüm yıl kâr görünümünü desteklemesinin ardından Çarşamba günü yükseldi.

Reklam yöneticisi Martin Sorrell’in, rakip WPP’den (LON:WPP) ayrılmasının ardından kurduğu ajans, ikinci yarıdaki “önemli ölçüde daha güçlü” sonuç beklentilerinin de etkisiyle faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi yıllık operasyonel gelir beklentisini yaklaşık 120 milyon sterlin olarak yineledi. Yıllık hedef daha önce Temmuz ayında düşürülmüştü.

S4, özellikle artan enflasyon ve Ukrayna’daki çatışmadan kaynaklanan küresel büyümeye yönelik potansiyel engellerle başa çıkmak için iyi bir konumda olduğunu da sözlerine ekledi.

S4 yaptığı açıklamada, “Geleneksel medya zayıflarken dijital reklamcılık ve dönüşüm için beklentiler nispeten parlak olmaya devam ediyor ve güçlü bir performans sergilediğimiz 2020’de COVID-19’da gördüğümüz gibi ekonomik belirsizlik dönemlerinde talebin hızlandığına dair göstergeler var.” dedi.

30 Haziran’da sona eren altı aylık dönemde raporlanan operasyonel kâr, esas olarak yeni çalışanların işe alınması için yapılan yoğun harcamalar nedeniyle bir önceki yıla göre %12,4 azalarak 30,1 milyon sterline geriledi.

Ancak grup, bu dönemde gelirlerinde %59,8’lik bir artış kaydetti. S4 aynı zamanda işe alımları frenlemek de dahil olmak üzere sıkı maliyet yönetimi tedbirleri aldığını ve çalışan sayısının son zamanlarda 9.100 civarında sabitlendiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir