Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.403
% 4.28
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.403
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Son Dakika: LUNA ve UST İçin Şoke Eden Belgeler Sızdı!

Terra Luna, tüm kötü nedenlerle hala manşetlerde. Haftalar içinde değerinin %95’inden fazlasını silen büyük bir fiyat düşüşü yaşadıktan sonra, grafiklerde görünmeye devam etmek için mücadele ediyor. Bununla birlikte, Do Kwon tarafından yönetilen Terra ekibi, şimdi kripto topluluğundan büyük bir tepkiyle karşı karşıya.

Do Kwon LUNA ve UST’nin çökeceğini biliyordu

Sızan belgelere göre, Do Kwon, Terra Luna ve UST bir çökmeden birkaç gün önce Terraform Labs’ı feshetti. Bu sızıntı, Terra topluluğu ve genel olarak kripto piyasası genelinde titremelere neden oldu. Kimse gerçekten Do Kwon’un bunu yapabileceğini düşünmedi. Daha da ilginç olanı, topluluğa bundan bahsetmemesidir.

Terra (LUNA) bir rug pull olabilir mi?

Sızıntının ayrıntılarında, Güney Kore’deki Terraform Labs’ın feshedilmesiyle ilgili belgeler hakkında daha fazla bilgi içeren bir Reddit gönderisinde yayınlandı. Ortaya çıkan belgelere göre, Do Kwon 30 Nisan’da şirketi feshetmek için başvuruda bulundu. 4 Mayıs’ta başvuru sonuçlandı ve Terraform Labs Güney Kore’deki varlığını sona erdirdi. Ancak, Do Kwon şirketi Singapur’a taşıdı, ancak orada lisans almak için uğraşmadı.

Ortaya çıkan daha fazla ayrıntı, Do Kwon’un Terra Vakfı aracılığıyla 52.189 BTC’yi Gemini borsasına aktardığını ortaya koyuyor. Ayrıca 28.205 BTC daha Binance’e aktardı. Aktarılan kripto paraların toplam değeri 2 milyar dolardı ve bir kaza durumunda LUNA ve UST fiyatını desteklemek için yedek destek olarak tutuldu. Topluluk şimdi bu kripto paraların gerçekten amaçlanan amaç için mi kullanıldığını yoksa transferlerinin Terra topluluğunu sahte bir kisve altında soymak için mi tasarlandığını merak ediyor. Resmin diğer tarafında, şirketi dağıtmadan başka bir ülkeye taşıyamazsınız. Terra’nın CEO’su için talihsiz bir zamanlama olabilir.

Terra Luna’nın çöküşü piyasanın namını lekeledi

Luna’nın desteklediği stablecoin UST ile birlikte çöküşü, sektördeki birçok kişinin çeşitli kriptoların zorlu piyasa değişimlerine dayanma gücünü sorgulamasına neden oldu. Dahası, Do Kwon’un dahil olduğu olayların kronolojik sıralaması kripto piyasanın kötü bir duruma soktu. Birçok kripto eleştirmeni, piyasayı uzun süredir dolandırıcılık ve rug pull ile dolu bir ekonomik terör alanı olarak görüyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, LUNA ve UST’yi yeninden canlandıracak bir teklifin duyurulması her iki kriptonun fiyatını da %5’in üzerinde yükseltti. Ayrıntıları bu makalede ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir