Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Solana DeFi Platformu Mango Markets’a Hack Saldırısı

BTC.com

Solana DeFi ticaret platformu Mango Markets, 100 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı.

Geçtiğimi günlerde BNB Chain, 100 milyon dolar değerinde bir saldırıya uğramıştı. Üzerinden çok geçmeden bir diğer DeFi platformu olan Mango Markets’a da büyük bir saldırı düzenlendi.

Mango Markets, 100 Milyon Dolarlık Hack Saldırısına Uğradı

Bu haftaki ikinci 100 milyon dolarlık DeFi hackinde, Mango Markets, 100 milyon dolar kaybetti.

Mango Markets Salı akşamı, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, bilgisayar korsanının bir oracle fiyat manipülasyonu yoluyla Mango’dan fon boşaltabildiğini açıkladı.

Saldırgan, Mango spot piyasa fiyatını hareket ettirmeye başladı ve fiyatı 0,91 dolara ve 483 milyon MNGO’nun değerini 423 milyon dolara çıkardı. Saldırgan daha sonra 116 milyon dolarlık bir kredi alarak Mango’nun hazinesinde -116,7 milyon dolar eksi bakiye bıraktı.

Saldırının ardından Mango Markets, mevduatları devre dışı bıraktığını ve üçüncü taraf fonlarının dondurulması için adımlar attığını söyledi.

Blockchain denetim web sitesi OtterSec‘e göre, saldırgan geçici olarak teminatlarının değerini artırdı ve ardından Mango hazinesinden kredi aldı. OtterSec’in kurucusu Robert Chen, Decrypt’e verdiği demeçte, “Bu bir ekonomik tasarım hatası” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir