Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.721
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.721
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana, Ağ Tıkanıklığını Gidermek İçin Güncelleme Yayınladı

Popüler blokzinciri platformu Solana, son aylarda ağın karşılaştığı tıkanıklık sorunlarını çözmeyi amaçlayan yeni bir yazılım güncellemesi (v1.17.31) yayınladı. Bu güncelleme, ağı güvence altından sorumlu doğrulayıcılar tarafından genel kullanım için tavsiye ediliyor.

Tıkanıklık, meme coin çılgınlığıyla tetiklenen kullanıcı aktivitesindeki artıştan kaynaklandı. İşlem hacimleri Mart ayında 4 milyar doların üzerine çıkarak, 2023’teki günlük 500 milyon doların altındaki rakamlardan önemli bir artış gösterdi. Bu aktivitede yaşanan artış, bot akınıyla birleşince, başarılı bir şekilde gönderilseler bile ” başarısız ” işlemlerde yükselişe neden oldu.

Yeni güncelleme, ağı tıkanıklıktan kurtarmak için “iyi” doğrulayıcılardan gelen işlemlere öncelik vererek çalışıyor. “İyi” doğrulayıcılar, ağda daha büyük bir paya (sahipliğe) sahip olanları ifade eder. Bu önceliklendirme, yüksek kaliteli doğrulayıcıların daha iyi hizmet almasını sağlayarak kötü niyetli aktörlerin ağı düşük kaliteli işlemlerle doldurmasını engelliyor.

1.17.31 versiyon, ağ tıkanıklığını gidermek için planlanan bir dizi güncellemenin ilkidir. Ek olarak, 1.18 sürümü şu anda ana ağa dağıtılmadan önce potansiyel sorunları tespit etmek ve düzeltmek için ayrı bir ağ üzerinde test ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir