Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.299
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.299
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Şok Dalgası Geliyor” BofA: Herkes Altın ve Bunlara Koşacak!

ABD bankacılığı devi Bank of America (BofA) analistleri, korkunç bir ekonomik uyarı verdi, şok dalgasının kripto, altın ve emtialar da patlamaya neden olabileceğini söylüyorlar.

Yatırımcılar altın ve kripto paralara yönelebilir

Bank of America analistleri, artan fiyatların ve bocalayan küresel ekonominin ABD piyasalarını da kapsayabileceği konusunda uyaran yeni bir rapor yayınladı. Uzmanlara göre, ekonomi bozulmaya devam ederse, Fed kalıcı enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırmak zorunda kalacak ve hisse senetleri ve konvansiyonel varlıklar üzerinde önemli bir aşağı yönlü baskı yaratacak. BofA’nın en iyi yatırım stratejisti Michael Hartnett, raporun bir kısmında şunları söylüyor:

“Enflasyon şoku’ kötüleşiyor, ‘faiz şoku’ yeni başlıyor ve ‘durgunluk şoku’ yolda.

Hartnett’e göre nakit, volatilite, emtialar ve kripto para, böyle bir senaryoda yatırımcılar için en cazip varlıklar haline gelebilir ve hem hisse senetlerinden hem de tahvil piyasasından daha iyi performans gösterebilir.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Fed bu haftanın başlarında toplantı tutanakları yayınlayarak, tüm Fed üyelerinin enflasyonu kontrol altında tutmak için federal fon oranını artırmanın gerekli olacağı konusunda anlaştıklarını doğruladı. Yayınların bir kısmı:

Para politikasının uygun duruşunu değerlendirirken, tüm katılımcılar ABD ekonomisinin son derece sıkı bir işgücü piyasası ile çok güçlü olduğu ve enflasyonun yüksek ve komitenin %2’lik enflasyon hedefinin oldukça üzerinde olduğu konusunda hemfikirdi. Bu çerçevede, tüm katılımcılar, bu toplantıda federal fon oranı için hedef aralığı yükselterek politika düzenlemesini kaldırma sürecine başlamanın uygun olduğu konusunda anlaştılar. Ayrıca, federal fon oranı hedef aralığında devam eden artışların, komitenin hedeflerine ulaşması için garanti altına alınacağına karar verdiler.

Mike McGlone: Bitcoin’in zirveye çıkacağına inanıyorum

Bloomberg’in önde gelen emtia stratejisti Mike McGlone, geçen ay olası bir resesyonun Bitcoin için iyi olabileceğini söyledi. Uzmana göre BTC, teknoloji şirketlerinin yanında işlem gören riske açık bir varlıktan, yatırımcıların ekonomik belirsizlik zamanlarında değer elde etmek için kullandıkları riskten uzak bir varlığa geçiyor. İşte nedenleri:

Gördüğüm kadarıyla, riskten riske doğru gidiyor. 30.000 dolara ulaşabilir, ancak bunu yaparsa borsanın nerede olacağını hayal edin. Borsada geçmişte olduğu gibi %30 ile %40 arasında düzeltme yapmak çok kolay. O zaman Bitcoin’in zirveye çıkacağına inanıyorum. Arz, talep ve benimseme eğilimlerine dayanarak, 100.000 dolara ulaşmasının yalnızca bir zaman meselesi olacağına inanıyorum. Bunun, temel oluşturma sürecinin bir parçası olması mümkündür.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir