Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.587
% 1.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.587
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Slippage Nedir?

PancakeSwap

PancakeSwap, BNB Chain üzerindeki önde gelen merkeziyetsiz borsalardan biridir.  BNB Chain blokzincirinde kurulmuş borsada, BNB ve çok sayıda BEP-20 tokenin alım satımını merkeziyetsiz bir şekilde yapılabilir.

Borsa bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak çalışır. Yani, PancakeSwap, işlemleri gerçekleştirirken geleneksel sipariş defteri modelini kullanmaz. Bunun yerine işlemleri bir akıllı sözleşme yönetir ve platformda işlem yapan kullanıcılar, bir veya daha fazla likidite havuzundan otomatik olarak likidite çekerler. İşlem tamamlandıktan sonra ise likidite havuzu bakiyesi yeniden hesaplanır. 

PancakeSwap ve Uniswap gibi merkeziyetsiz borsalarda yüksek fiyat oynaklığı ve altcoinlerin yaşadığı hacim sorunları sebebiyle kripto piyasalarında birçok defa karşılaşabileceğimiz bu durumlar ortaya çıkabilir.

Slippage Nedir?

Slippage, bir işlemin beklenen fiyatı ile işlemin gerçekleştirildiği fiyat arasındaki farkı gösterir. Slippage toleransı, Uniswap ve PancakeSwap gibi borsalarda işlem yapmadan önce kesinlikle bilinmesi gereken terimler arasındadır.

Slippage toleransını arttırma yöntemi, kullandığımız  borsalara  göre değişiklik gösterir. PancakeSwap için tolerans oranı %0,1 ile %1 oranı arasında iken, bu oran Uniswap için farklılık gösterebilir. PancakeSwap’taki tolerans değiştirme yöntemini şimdi size göstereceğim.

Öncelikle PancakeSwap’taki  swap kısmına tıklayın.

PancakeSwap

Swap kısmında sağ tarafta gördüğünüz ayarlar kısmına tıklayın.

Slippage Tolerans

Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra yukarıdaki gördüğünüz pencere ekrana çıkıyor. 

“Slippage tolerans” kısmında istediğiniz miktarı yazabilir veya 3 kutucuktan birine tıklayabilirsiniz.

Bu yöntem sayesinde PancakeSwap’taki karşılaşabileceğiniz bir çok sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Swap etmek istediğiniz herhangi bir coin, belirli bir miktar işlem ücreti isterse Slippage tolerans oranını değiştirmeniz gerekebilir. Örneğin, a coini işlem ücretini %5 olarak belirtirse, sizin bu oranı  %5’den fazla ayarlamanız gerekebilir. Bu yüzden Swap edeceğiniz coin hakkında iyi bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.

 

Daha fazla içerik için bizleri Youtube,  Telegram, ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir