Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.735
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.735
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Şirketler Bu Altcoin’i Satıyor ve Short Açıyor: Çakılabilir!

DeFi protokolü Bancor, bugün geçici kayıp koruması özelliğini durdurduğunu açıkladı. Buna göre şirket, çoğu piyasada yaşanan aşırı piyasa koşulları nedeniyle likidite sağlayıcılarını (LP’ler) korumayı amaçlıyor. Ek olarak özellik, Bitcoin ve altcoin piyasaları istikrara kavuştuğunda yeniden etkin hale gelecek.

Bununla birlikte proje, Bancor DAO’dan likidite havuzlarındaki ödüller için Geçici Kayıp Korumasını duraklatması da istedi. Bilindiği üzere proje, yerel tokeni olan BNT’nin daha fazla düşmesini engellemeyi amaçlıyor. Proje, ağdaki güvenliği ihlal edilmiş tokenler için ticareti ve likidite sağlanmasını devre dışı bırakmak için BIP21’i kullandı.

Bancor, altcoin BNT’nin düşüşünü durdurmaya çalışıyor

Bancor Network, 20 Haziran’daki bir blog gönderisi yayınladı. Popüler merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi, platformunu ve likidite sağlayıcılarını korumak için bir dizi adım attı. Buna göre ekip, Geçici Kayıp Koruma özelliğinin geçici olarak duraklatılacağını bildirdi. Böylece, para çekme işlemleri Geçici Kayıp Koruması için uygun olmayacak ve mevduatlar da kabul edilmeyecek. Bununla birlikte, ticaret aktif kalacak ve kullanıcılar getiri elde etmeye devam edecek. Ancak para çekme işlemi yalnızca IL koruması yeniden etkinleştiğinde mümkün hale gelecek. Proje, konu hakkında, “”Mevcut koşullar hakkındaki bilgimiz arttıkça, verilerde manipülatif davranış olmasa da anormallikler olduğunu gözlemledik.” dedi.

Altcoin BNT ödülleri çeşitli kullanıcılar tarafından yakın zamanda bolca satılmaya başladı. Bancor’un IL korumasını duraklatmasının ana nedeni aslında buydu. Genel olarak, BNT ödüllerinin iki katı maliyeti vardır. BNT token fiyatını düşürerek kalıcı bir kayba neden olur. Bu kalıcı kayıp, ek BNT emisyonları ile likidite sağlayıcılarına telafi edilir. İki büyük merkezi şirketin iflası, maliyetlerin daha da artmasına neden oldu. Bu şirketler, BNT likidite madenciliği ödülleri alan likidite sağlayıcılarıydı. Ancak bunlar, yükümlülüklerini karşılamak için BNT pozisyonlarını tasfiye etmeye devam ediyor. Ayrıca, bilinmeyen başka bir şirket, harici bir borsada BNT tokeninde büyük bir kısa pozisyon açtı. Satışın sonucu olarak altcoin varlığının fiyatları daha da düşüş yaşadı.

BNT token fiyatı bir haftada %65 düşüş kaydetti

Bancor Network, ağının yerel kripto para birimi olan BNT, yoğun tasfiyelerin ardından kayıplarını artırıyor. Altcoin, yalnızca bir hafta içerisinde tüm değerinin %65’ini sildi. Bu nedenle kripto para, şu anda yoğun bir iflas riskiyle karşı karşıya. Bununla birlikte BNT, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 95 aşağıda işlem görüyor. Bancor ROI ise ATH’sinden %88 düştü. Yazı yazılırken, BNT token fiyatı yaklaşık %6 artışla 0,51 dolardan el değiştiriyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Three Arrows Capital ve Celsius’un likidasyon riskleri, DeFi piyasasında büyük bir krize neden oldu. Şirketler, borç verenlerine geri ödemek için dijital varlıklarını tasfiye ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir