Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.508
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.508
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Singapur Para Otoritesi, kripto kredilerini yasaklama teklifinde bulundu

Investing.com – Singapur, ülkede kripto varlıkları düzenleme konusunda daha sıkı önlemler almaya hazırlanıyor. 

Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından önerilen bir dizi önlemler çerçevesinde bireysel yatırımcıların kripto para alımını finanse etmek için kredi kullanımının yasaklanması önerildi.

Bu sayede düzenleyici kurum, kripto şirketlerinin bireysel yatırımcıların kredi kullanmak ya da getiri amacıyla staking işlemi için teminat olarak verdikleri kripto varlıkları kullanmasının önüne geçmek istiyor. 

Kurum ayrıca bugün yapılan açıklamada kripto para fiyatlarının volatil yapısını gerekçe göstererek kaldıraçlı işlemlerde yatırımcıların büyük risklerle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulunurken kripto para alımı için kredi kartı veya diğer kredi seçeneklerinin kullanılmaması tavsiyesinde bulundu.

Singapur, bu yıl kripto para piyasasının düşüşünde en çok eleştirilen ülkelerden biri oldu. Zira Terra’nın algoritmik sabit kripto varlığının çöküşü, kripto paralarda düşüşü hızlandırırken yatırımcıların toplamda 60 milyar dolara ulaşan büyük miktarlı kayıplarına yol açtı. 

TerraUSD’nin çöküşü, aralarında Singapur merkezli kripto şirketlerinin de bulunduğu birçok şirketi iflasa sürükledi. Singapur otoriteleri ise şirketlerin sağlıklı denetlenmediği konusunda eleştirelere maruz kaldı.

DeFi sektörü, bu karardan nasıl etkilenir?

Güncel durumda MAS’ın teklifi hükümet tarafından kabul edilirse bu durumdan en çok merkezsiz finans (DeFi) sektörünün zarar görmesi beklenebilir. Öyle ki kripto kredi sistemi ve staking işlemleri, DeFi’nin merkezini oluşturan finansal hizmetleri olarak biliniyor. Bunun yanında 2022 yılında DeFi’ye yönelik siber saldırılar da sektöre önemli bir darbe vurdu.

Singapur, kripto dostu olarak tanınan bir ülke olmasının yanında sıkı düzenlemeleri de beraberinde getirme niyetinde olan bir ülke. MAS tarafından yapılan açıklamada kripto para endüstrisinin tamamen yasaklanmasının söz konusu olmadığı belirtilirken böyle bir yasağın yatırımcıları lisanssız şirketlere yönelteceğinin farkında olduklarının altını çizdi.  

Kripto düzenlemeleriyle ilgili sunulan teklifler için cevap süresi 21 Aralık olarak belirlendi. Teklifler, hükümet tarafından kabul edilirse bu tarihten sonra ilgili yönergeler belirlenmesi ve yürürlüğe alınması aşamasına geçilecek. Sonrasında ise ilgili kripto şirketlerine yeni kurallara uyması için 6 ila 9 aylık bir süre verilecek.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir