Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$63.019
% 3.20
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.019
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Singapur, Dijital Para Kullanımını Deneyecek

Singapur

Singapur Para Otoritesi (MAS) ile DBS Bank, akıllı sözleşmeler aracılığıyla dijital para biriminin kullanımını deneyecek.

Dünya genelinde dijital para birimlerinin entegrasyon süreci devam ediyor. Özellikle insanların kripto paralara olan yoğun ilgisi, ülkelerin sektöre girmesinde etkili oluyor. Bu ülkelerden biri olan Singapur, kripto paraların ve blockchain gelişmelerinin yakın takipçisi oldu. Singapur’da MAS tarafından yürütülen çalışmalar ile resmi para biriminin dijitalleştirilmesi amaçlanıyor. Bu çalışmanın öncülü Project Orchid‘in birinci aşaması tamamlandı.

Singapur, Dijital Para Birimine Odaklandı

Şehir devleti, Dijital Singapur dolarının potansiyel kullanımları üzerinde yoğunlaşıyor. MAS, Singapur dolarının geliştirilmesinde sorumluluk aldı.

Araştırma aşamasını tamamlayan MAS, devlet kurumları ve özel kurumlar ile ortaklaşa denemelere başladı. Bunlardan biri olan Devlet Kuponları, DBS Bank ile ortaklaşa yürütülecek. Banka, Açık Devlet Ürünleri Bölümü (OGP) ile birlikte hareket edecek. Rastgele seçtikleri kişilere yapılan ödemelerde dijital para kullanımını deneyecekler.

Ayrıca diğer deneylerde, Ticari Kuponlar, Devlet Ödemeleri, Öğrenim Hesaplarını Yönetme gibi kategoriler üzerinde de durulacak. Canlı pilot, altı tüccar ve 1.000 seçkin tüketici ile nispeten küçük çaplı hayata geçecek.

Yetkililere göre bu deneyler, nakit akışını artıracak ve zamandan tasarruf sağlayacak. Müşteriler kuponları kullanarak, perakende mağaza vitrinlerinin anlık ödemelerinden ve tahsilatlarından faydalanabilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir