Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.595
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.595
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Foxconn, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle iPhone üretimini azaltacak – Reuters

Reuters’in haberine göre Apple’ın (NASDAQ:AAPL) en büyük tedarikçisi olan Foxconn (TW:2354), Çin’de COVID-19 ile mücadele için alınan yeni önlemler nedeniyle Kasım ayında en büyük fabrikalarından birinde iPhone üretimini %30’a varan oranda azaltmak zorunda kalabilir.

Şirketin önemli Zhengzhou fabrikası yeni önlemlerden ciddi şekilde etkilendi ve “birkaç işçinin” fabrikayı terk etmesine neden oldu. Sonuç olarak Foxconn, Shenzhen şehrinde bulunan başka bir fabrikada iPhone üretimini arttırmak için çalışıyor.

Foxconn, durumun kontrol altında olduğunu söylese de hisseleri Pazartesi günü %1,4 oranında düştü.

Son COVID-19 dalgası Walt Disney ‘i de (NYSE:DIS) Şangay’daki tesisini kapatmak zorunda bıraktı. Park aniden kapandı ve tüm ziyaretçilere, negatif bir test sonucu gelene kadar parkta kalmaları talimatı verildi.

Reuters’a konuşan Capital Economics ekonomisti Zichun Huang, “COVID-19’a karşı 0 tolerans politikasının kalıcı hale gelmesiyle birlikte ekonominin 2023’e doğru mücadele etmeye devam edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

“Sıfır COVID-19 politikasından 2024’e kadar vazgeçilmesini beklemiyoruz, bu da salgından dolayı yaşanan sorunların, yüz yüze hizmet faaliyetlerini baskılayacağı anlamına geliyor.”

Apple ve Disney hisseleri Pazartesi günü %0,5 ve %0,8 düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir