Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.838
% 2.76
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.838
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Silvergate, Yeni Davalarla Karşı Karşıya

Silvergate

Silvergate Capital aleyhine 10 Ocak’ta Güney Kaliforniya Birleşik Devletler Bölge Mahkemesi’nde yeni  bir toplu dava açıldı.

Kasım ayında yaşanan FTX iflas süreci kripto sektöründe iş yapan çoğu şirketi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İflas süreci geçtiğimiz haftalarda şirketin varlıklarını zararına satmasına ve 8.1 milyar $ değerindeki müşteri para çekme talebini karşılamak için personel sayısını %40 oranında azaltmasına neden oldu. Gelen son haberlere göre Silvergate yeni bir toplu dava süreciyle karşı karşıya.

10 Ocak’ta Güney Kaliforniya Birleşik Devletler Bölge Mahkemesi, şirketin 9 Kasım 2021 ile 5 Ocak 2023 tarihleri arasında Silvergate menkul kıymetlerini satın alan tüm alıcılar adına, 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın ihlal edildiği iddiasıyla dava açtı.

Açılan davada davalı olarak Silvergate CEO’su Alan Lane ve finans müdürü Antonio Martino yer aldı. Davacı, davada Silvergate’in platformunun “425 milyon doları aşan miktarlarda” kara para aklama olaylarını tespit edemediğini ve bunun için şirketin muhtemelen düzenleyici yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Dava metninde yer alan ifadelerde “Davalının Şirketin işleri, faaliyetleri ve beklentileri hakkındaki olumlu beyanları maddi olarak yanıltıcıydı ve/veya makul bir dayanaktan yoksundu. Bu maddi olarak yanlış ve/veya yanıltıcı beyanların ve/veya açıklama yapılmamasının bir sonucu olarak, Silvergate’in menkul kıymetleri Sınıf Dönemi boyunca yapay olarak şişirilmiş fiyatlardan işlem görmüştür.” denildi.

Daha önce şirket için FTX kullanıcı fonlarının Alameda Research’e aktarılmasında oynadığı iddia edilen rol nedeniyle 14 Aralık’ta bir toplu dava açılmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir