Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.669
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.669
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Silvergate, 2022 Q4’te Milyar Dolar Zarar Etti

Silvergate

Silvergate, 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin yayınlanan kazanç raporuna göre 1 Milyar dolar net zarar ettiğini ortaya çıktı.

Son zamanlarda FTX ve Alameda ile yapılan anlaşmalardan dolayı toplu davalara maruz kalan kripto firması Silvergate, 2022’nin dördüncü çeyreğinde 1 milyar dolarlık net zarar açıkladı. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan bir rapora göre, dijital varlık bankası, 2022’nin son çeyreğinde önemli mevduat çıkışları yaşadı ve borçlanma senetleri satışı da dahil olmak üzere nakit likiditesini korumaya çalışıyor

Şirket ayrıca, dijital varlık alanında “dönüşümsel bir değişim” olduğuna dikkat çekerek ekosistem genelinde yaşanan güven sorununun, müşterilerin kripto ticaret platformlarında “riskten uzak” bir pozisyon almalarına yol açtığını belirtti.

Mevduatlar Önemli Ölçüde Düştü

Yayınlanan raporda, 2022’nin dördüncü çeyreğinde ortalama dijital varlık müşteri mevduatının 7,3 milyar olduğu, bu mevduatların yaklaşık 12 milyar dolar olduğu ve 2022’nin üçüncü çeyreğine kıyasla önemli ölçüde düştüğü açıklandı.

Kayıplara rağmen şirket, sürekli bir düşük mevduat dönemine hazırlanmak için harekete geçtiğini belirtti. Duyuruya göre, Silvergate gider tabanını yönetiyor ve müşteri ilişkilerini yeniden değerlendiriyor.

Silvergate CEO’su Alan Lane, şirketin dijital varlık endüstrisine hala inandığını ve “güçlü bir sermaye pozisyonu ile yüksek likiditeye sahip bir bilançoyu sürdürmeye kararlı” olduğunu vurguladı.

5 Ocak’ta şirket, ayakta kalma çabalarının bir parçası olarak işgücünün yaklaşık %40’ına tekabül eden 200 çalışanını işten çıkarmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version