Kriptolar:
32277
Bitcoin:
$96.094
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%58.9
% 0.11
Piyasa Değeri:
$3.07 T
% 2.13
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 96.094
BTC Dominasyonu:
% 58.9
Piyasa Değeri:
$3.07 T

Sia (SC) Coin Nedir? Nasıl Çalışır?

Siacoin

Sia coin (SC); blockchain tabanlı dağıtık ve merkeziyetsiz bulut depolama platformu olan Sia‘nın yerel tokenidir.

Sia (SC) hem P2P (eşten eşe) hem de kurumsal düzeyde mevcut depolama çözümleriyle rekabet etmek için merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur.

Platformun temel amacı, veri depolamasına merkezi olmayan bir yapı getirmektir. Platform, verilerin sansür hırsızlığına karşı korunduğunu ve kullanıcının madenciler, hackerlar, hükümet organları veya geliştiriciler tarafından verilere erişiminin asla engellenmediğini sağlamaya çalışır. Ağda, eşler depolamayı merkezi bir sağlayıcı yerine birbirlerinden kiralarlar. Ayrıca, platform sadece taraflar arasında oluşturulan depolama sözleşmelerini saklar, düzenlemelerinin şartlarını tanımlar.

Sia belgelerine göre, ağ blockchain teknolojisi ile güvence altına alınmıştır ve bir veri depolama pazarı oluşturan Bitcoin protokolünün bir varyantıdır.

SİA Coin Kullanım Alanları Nelerdir?

Bir dosya Sia‘ya yüklendiğinde bölünür, şifrelenir ve dünyanın her yerine gönderilir. Kiracılar dosyaları yükler, ana bilgisayarlar bu dosyaları saklar ve her şey otomatiktir. Dosyalarınızı yükledikten sonra , bunları birden çok kez kopyalayarak bunların her zaman erişilebilir olmasını sağlar. Ana bilgisayarlar tarafından hiçbir zaman erişilemezler çünkü yalnızca zaten şifrelenmiş olan tüm dosyaların parçalarını alırlar.

Sia’nın aşina olmak isteyeceğiniz birkaç önemli terimi var:

  • Node: Sia örneğiniz veya kurulumunuz.
  • Kiralayan: Dosyaları ağa yükleyen kişi.
  • Ana Bilgisayar: Başkalarının ağa dosya yükleyebilmesi için depolama alanını ödünç veren kişi.
  • Sözleşmeler: Kiralayan ile ev sahibi arasında oluşturulan sözleşmeler, ne kadar verinin, ne kadar süreyle ve hangi fiyata saklanacağını belirler. Bunlar yazılım ve blockchain tarafından otomatik olarak izlenir ve tamamlanır.
  • Siacoins: Sia’ya güç veren kripto para birimi.
  • Siafunds: Tamamlanan her sözleşme için sahibine Siacoins veren, ağ üzerinde ikincil, gelir paylaşımlı bir token.

Sia‘nın temel hedefi veri depolamaya merkezi olmayan bir yapı kazandırmaktır. Platform verilerinizi size tam ve özel kontrol sağlayacak şekilde saklayabilmenizi istiyor. 

Sia Coin

SIA Coin Nedir?

Sia coin, blockchain teknolojisinden faydalanarak bulut depolama sektöründe ilerlemeyi hedefleyen bir kripto para projesidir.

Sia, ağ katılımcılarının kullanılmayan depolama alanlarını kiralayabilecekleri, sağlam ve güvene ihtiyaç duyulmayan bir bulut depolama piyasası görevi görüyor.

Anlaşma ve işlemler akıllı sözleşmeler üzerinden uygulamaya alınıyor. Sia coin ise ağdaki depolama hizmetleri karşılığında ödeme yapmak için değişim aracı olarak kullanılıyor.

Projenin ana amacı internet üzerinde çalışan “temel depolama katmanı” haline gelmek.

Sia ilk olarak Mayıs 2014‘te duyuruldu. Bir yıl sonra revize edilen protokol, Mayıs 2015‘te yeniden duyuruldu. Resmi olarak Haziran 2015‘te faaliyete geçti.

SIA (SC) Kurucuları Kimlerdir?

Sia ilk olarak, David Vorick tarafından 2013 ortalarında, Rensselaer Politeknik Enstitüsü‘nde bilgisayar bilimleri alanında eğitim görürken tasarlandı.

Vorick, Eylül 2013’te HackMIT hackathon etkinliğinde projesini tanıttıktan kısa süre sonra, geliştirdiği fikri daha sonra projeye dahil olan üniversite arkadaşı Luke Champine’a e-posta yoluyla gönderdi.

Proje resmi olarak 2014‘ün başlarında Sia olarak duyuruldu. Protokolün ismi Mısır algı tanrısından geliyor.

Vorick ve Champine, üniversitelerinin girişimcilik merkezi aracılığıyla milyarder bir yatırımcı olan ve Raptor Group‘un kurucusu Jim Pallotta‘ya tanıtıldı.

Pallotta daha sonra projeye yatırım yaptı. Üniversiteden mezun olmadan kısa süre önce ikili, Sia‘nın geliştirilmesini resmiyete dökmek için Nebulous şirketini kurdu. Daha sonra Skynet olarak yeniden markalaştı.

SIA Nasıl Çalışır?

Sia, herkesin fazla depolama kapasitesini Sia’nın blok zinciri tabanlı veri pazarında kiralayarak para kazanmasını sağlar.

Depolama sağlayıcıları ve müşterilerin, hangi verilerin depolanacağını, ne kadar süreyle ve hangi fiyatta depolanacağını tanımlayan akıllı sözleşmelere girmeleri yeterlidir.

Akıllı sözleşmeler daha sonra Sia blok zincirinde saklanıp uygulanmaktadır. Böylece blok zinciri teknolojisinin sağladığı değişmezlik ve şeffaflıktan yararlanır.

Sia, müşteri verilerini saklamadığını ve blok zincirinin yalnızca eşler arasındaki akıllı sözleşmeleri depolamaktan sorumlu olduğunu ifade etmektedir.

Sağlayıcılar ve tüketiciler arasındaki sözleşmeler, depolama sağlayıcısının, üzerinde mutabık kalınan veri depolama gerekliliklerini düzenli aralıklarla gerçekten desteklediğini kanıtlamasını da gerektirir.

Sağlayıcılar, Saklama Kanıtı’nı her sunduklarında telafi edilip eksik kanıtlar için cezalandırılmaktadır. Bu periyodik Saklama Kanıtları, blok zinciri aracılığıyla herkese açık olarak doğrulanabilmektedir. Bu nedenle, bunları doğrulamaktan ağın kendisi sorumlu olduğundan, kullanıcıların kanıtları kişisel olarak doğrulamasını gerektirmez.

Veriler Sia’ya yüklendiğinde, otomatik olarak şifrelenip 30 parçaya bölünmektedir. Ayrıca yedeklilik adına dünya çapındaki çeşitli depolama sağlayıcılarına gönderilmetkedir.

Bireysel veri depolama sağlayıcıları, şifrelenmiş verilerin yalnızca bir kısmını almaktadır. Bu nedenle, bunları görüntülemeleri, değiştirmeleri veya kurcalamaları engellenir.

Benzer şekilde, veri depolama sağlayıcılarının periyodik olarak sağlaması gereken Depolama Kanıtları, orijinal verilerin ne olduğunu açıklamayan, ancak yalnızca veri depolama sağlayıcılarının bu orijinal verilere sahip olduğunu ortaya koyan şifreli karmalar biçiminde gelir.

SIA Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

Teknik makaleye göre, Sia projesinin uzun vadeli hedefi mevcut depolama çözümleriyle rekabet etmek. Geliştiriciler kendilerini Amazon, Google ve Microsoft gibi büyük ölçekli bulut depolama hizmet sağlayıcıları ile doğrudan rekabet içinde görüyor. Merkeziyetsiz doğası sayesinde Sia, rekabetçi depolama hizmetleri sunabiliyor.

Sia ağında depolanan dosyalar, 30 adet şifreli parçaya ayrılıyor ve her bir segment, güvenliğin artırılması amacıyla farklı bilgisayarlara yükleniyor. Yükleyiciler ve ana bilgisayarlar arasındaki anlaşmalar Sia blockchain üzerine kaydediliyor ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla işleme konuyor.

Sia coin, ağın ödeme aracı olarak çalışıyor. Depolama alanı kiralayanlar, barındırma hizmeti sunanlara ödeme yapıyor. Yatırılan SC token’lar, akıllı sözleşmelere teminat olarak kilitleniyor. Sia ve Sia coin projelerinin arkasındaki şirket olan Skynet, aralarında SiaStream isimli bulut tabanlı medya akış uygulaması da dahil olmak üzere bir dizi ürün duyurdu. Ayrıca içerik dağıtımı ve dosya paylaşımı için inşa edilmiş Skynet Network de bu hizmetler arasında yer alıyor.

Düzenlediği yatırım turlarında şirket; Bain Capital Ventures, Paradigm ve INBlockchain dahil olmak üzere pek çok isimden fon elde etti. Bunlara ek olarak, Sia ağındaki her depolama işleminde yüzde 3,9 oranında ücret alınıyor.

Bu meblağ, şirketin ikinci varlığı olan Siafund sahiplerine dağıtılıyor. Skynet, tüm Siafund kripto para biriminin yaklaşık yüzde 85’ini elinde bulunduruyor.

SIA Coin Piyasa Bilgileri?

Maksimum arzı :

Toplam Arz : 54,959,745,000 SC

Dolaşımdaki Arz : 54,936,351,116 SC

Piyasa değeri : $156.36M

SC Token, 06 Ocak 2018 tarihinde $0.1117 fiyatla tüm zamanların en yüksek fiyatına (ATH) ulaştı ve SC Token’de 01 Aralık 2015 tarihinde $0.00001131 fiyatla tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) görüldü.

SIA Coin Nereden Ve Nasıl Satın Alınır?

Sia platformunun yerel tokeni olan (SC)’yi Binance, Gate.io ve MEXC gibi büyük borsalardan alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir