Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.242
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.242
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Shinhan Bank Hedera Ağında Stablecoin Ödemelerini Test Ediyor.

Shinhan Bank

Güney Koreli Shinhan bank, Hedera ağının dağınık defter teknolojisini kullanarak stablecoin havale işlemleri test etti.

Projenin amacı yüksek işlem ücretleri, uzun ödeme süreleri ve sınır ötesi ödemelerin sorununu gidermek. Pilot Uygulama ile Siam Commercial Bank’ın teknoloji inovasyon iş birimi olan SCB TechX’i de içeriyor.

Shinhan’da blockchain lideri Byunghee Kim;

“Stablecoin’ler, sınırlar arasında değer aktarımı için düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir bir yol sunuyor.

Lider, yetersiz hizmet alan topluluklarda ki bireyler ile işletmeler için finansal katılımı artırmaya ve finansal hizmetlere erişimi geliştirmeye yardımcı olabilir” dedi.

Hedera; Pilot sistemi, Hedera ağının akıllı sözleşmesini kullandığı için Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumludur. Hedera, ayrıca Evm tabanlı stablecoin ihraççıları, aynı çerçeveyi kullanarak gelecekte pilot uygulamalara katılabileceğini açıkladı.

Son günlerde piyasa geneli yeni stablecoinler ve proje ortaklıkları fazlalaşmış durumda. Konu ile ilgili içeriğimiz yazıda mevcuttur.

Aave, Merkeziyetsiz Bir Stablecoin Piyasaya Sürdü.

Byunghee Kim konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sonraki aşamada, Hedera’nın EVM uyumlu teknolojisinin kullanımının aracıları ortadan kaldırmaya, maliyetleri düşürmeye ve havale sürecini hızlandırmaya nasıl yardımcı olduğunu göstermekten memnuniyet duyuyoruz.”

Fakat Dünya Bankası’na göre, küresel olarak, havale göndermenin maliyeti , gönderilen miktarın ortalama yüzde 6,25’i kadardır. Sınır ötesi farkındalıktan dolayı işlem gözükmesi 3 ile 7 gün sürebiliyor.

Banka ise havaleleri başarılı tamamlama, sınır ötesi ödemeleri daha hızlı, ucuz hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki insanlar için daha erişilebilir hale getirmeye çalışıyorlar. Bunun için ise önemli bir adım attıklarını açıkladı.

Sonuç olarak önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi bankalar stablecoinleri artık benimsemeye başlamış ayrıca çalışmalar başlatmış durumdalar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir