Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.514
% 2.47
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.514
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SHIB Trenini Kaçırdınız mı? Bu Sıradaki En Hızlı At!

Geçtiğimiz yıl boyunca Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) gibi meme coin’ler ve Axie Infinity (AXS) gibi play-to-earn altcoin’leri; astronomik kazançlar elde ederek yatırımcılarını zengin ettiler. Bazılarının bu coin’lere yatırım yaparak milyoner olduğunu gören insanlar, sıradaki “en hızlı atı” arama çabasına girdi. Uzmanlar, çoğunlukla “heyecan” yaratma meselesi olduğundan, hangi coin’lerin patlayacağını bilmenin imkânsız olduğunu söylüyor. Ancak bir kripto para birimine “o” faktörü kazandırabilecek çeşitli maddeler olabilir. Bu yazımızda, ağındaki devasa gelişmeler ve partnerlikleriyle ivme kazanabilecek sıradaki altcoin’den bahsedeceğiz: Bitcicoin (BITCI).

Kripto para alanında SHIB gibi patlama yapacak sıradaki altcoin: BITCI!

Yüzde 150.000’lik bir kazancın neye benzediğini tam olarak anlamak oldukça zor, ancak evet, Dogecoin’den (DOGE) ilham alarak oluşturulmuş Shiba Inu (SHIB) bir yılda bu tarz bir yükseliş sergileyerek yatırımcılarını bir yılda milyoner yaptı. Birçok ünlüden destek alan meme coin’lerin atası olan Dogecoin de elbette boş durmadı ve 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığında, yatırımcısına yüzde 10.000’in üzerinde getiri sağladı. Play-to-Earn ve Metaverse gibi yenilikçi alanların büyük ilgi görmesiyle gündeme düşen bir başka altcoin olan Axie Infinity (AXS) ise yüzde 4.000’in üzerinde arttı.

Peki, bundan sonra hangi kripto fırlayacak? Kimse tam olarak bilmiyor. Ancak Dogecoin ve Shiba Inu gibi halkın nabzını yakalayabilen ve Axie Infinity gibi teknolojik yenilik ve ilerleme sunan kripto paraların benimsenme ve fiyat artışı yarışında öne geçeceğine şüphe yok. Bunlardan birisi, kendi Blockchain’ine sahip Türkiye’nin ilk ve tek kripto parası Bitcicoin (BITCI) olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcicoin, geniş ekosistemi ve ileriye dönük planlarıyla öne çıkıyor

Bitcicoin’in yer aldığı Bitci ekosistemi oldukça geniş ve her kesimden insanın yararlanabileceği şekilde tasarlanmış. NFT pazaryerinden staking olanağına, onlarca spor kulübü ile ortaklık kurularak oluşturulan taraftar tokenların yer aldığı Bitcichain’den merkezi olmayan uygulamalara (dApps) kadar pek çok şey; BITCI’nin merkezinde yer aldığı ekosistemde bulunuyor. Bu devasa ekosistemin kullanım durumundaki artışla beraber BITCI’nin benimsenmesi ve yükselişi durdurulamayacak gibi görünüyor.

Üstelik Bitci, oldukça önemli bir planını duyurdu. Global basında da oldukça büyük yankı oluşturan bu plana göre şirket, Brezilya ve İspanya’da da kripto para platformları açacak. Bunun yanı sıra BITCI kripto para birimi, geçtiğimiz aylarda büyük kripto para borsaları LBank, XT.com ve Bittrex’te listelendi. Şirketin yurt dışı merkezli pek çok spor kulübüyle sponsorluk anlaşmalarının olması ve fan token’larla, taraftarların takımına destek vermesini sağlaması ise pek çok insan tarafından biliniyor. Tüm bunlar, BITCI’nin küresel çapta da tanınmasını sağlayacak ve fiyata da olumlu bir şekilde yansıyacak.

Coin yakımı, kripto paranın ivmesini katlıyor

Bitcicoin’in sıradaki patlayıcı coin olmasını sağlayacak bir diğer faktör de belirli aralıklarla gerçekleştirilen coin yakım işlemleri. Yakım, bir miktar tokenın dolaşımdan kalıcı olarak kaldırılması anlamına gelir. İşlem genellikle, söz konusu tokenların bir yakım adresine, yani coin’lerin hiçbir zaman geri aktarılamayacakları bir cüzdana yollanmasıyla yapılır.  Projeler, toplam arzı azaltmak için tokenları yakar. Bu durum token ekonomisinde “deflasyonist” bir olay yaratır.

Yakımın arkasındaki motivasyonun genellikle kalan tokenların değerini artırmak olduğu biliniyor. Çünkü varlıkların, dolaşımdaki arzının azalması ve daha kıt hale gelmesi fiyatı artıran en büyük katalizörlerden biridir.  Bitcicoin, başlangıçta 100 milyarlık toplam arz ile piyasaya sürüldü. Eylül 2021’de 5 milyarlık, 31 Aralık 2021’e kadar ise 45 milyarlık yakım gerçekleştiren Bitci; önümüzdeki iki yıl boyunca arzı azaltmaya devam edecek. Projenin planına göre 2022 yılının Aralık ayına kadar 20 milyar, 2023 yılının sonuna kadar ise 9 milyar BITCI yakılacak. Tüm bunlar, fiyatı aya ulaştıracak cinsten gelişmeler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version