Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.364
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.364
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, TerraformLabs’in Avukatlık Ücretini Şüpheli Buldu

SEC Başkanı Gensler
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terraform Labs’in yasal temsilcilerine yaptığı 166 milyon dolarlık önemli ödemeyle ilgili endişelerini dile getirerek, işlemi “şüpheli” olarak nitelendirdi ve potansiyel olarak düzenleyici yaptırım eylemlerinden kaynaklanan mali yükümlülüklerden kaçmayı amaçladığını belirtti.

SEC Şirketin Transferlerinin Doğruluğunu Kanıtlamaya Çalışıyor

Delaware iflas mahkemesine yakın zamanda sunulan bir mahkeme dosyasında SEC, Terraform Labs’in Dentons U.S. LLC’yi özel danışmanı olarak tutmasının reddedilmesini istedi. SEC, Dentons’a büyük miktarda fon aktarıldığını ve toplam tutarın 122 milyon dolarının iflas başvurusundan önceki 90 gün içinde taşındığını vurguladı. SEC’e göre bu durum, aksi takdirde SEC’in yaptırım tedbirlerinden kaynaklanan herhangi bir yargı kararını çözmeye yönlendirilebilecek şirket varlıklarını tüketme girişimine dair şüpheleri artırıyor.
SEC, aktarılan fonların önemli bir kısmının, SEC tarafından yasal konular için belirsiz bir kaynak rezervuarı olarak nitelendirilen Dentons Avans Ödeme Avansına tahsis edildiğine dikkat çekti. SEC, bunun Terraform Labs’in SEC’e karşı yasal savaşını uzatması için potansiyel olarak bir “savaş sandığı” görevi gördüğünü savundu.
Ayrıca SEC, Dentons’a yapılan ödemenin önemli bir kısmının halihazırda dava masraflarını karşılamak için tahsis edildiğini ve Dentons Avans Ödeme Avansında 81 milyon dolar kaldığını belirtti. SEC, ödemenin kullanılmayan kısmı iade edilmediği sürece Dentons’a Terraform Labs’ı temsil etme yetkisi verilmemesi gerektiğini iddia etmektedir.
Buna ek olarak SEC, Dentons Avans Ödeme Avansının Terra CEO’su Kwon Do-hyeong’un Terraform Labs’deki rolüyle ilgisi olmadığı düşünülen Karadağ’daki ceza davasıyla ilgili yasal masrafları finanse etmek için kullanılmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.
Bu endişeler ışığında SEC, mahkemeden şüpheli zamanlama ve avans ödemesinin büyüklüğünü incelemek üzere bir ücret denetçisi atamasını talep etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir