Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$66.328
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 66.328
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC Ripple (XRP) İçin Yanıt Verdi

Ripple

Kripto para dünyasının önemli gelişmelerinden biri olarak değerlendirilen SEC ve Ripple arasındaki XRP davası, yeni bir aşamaya girdi. SEC, Ripple’ın gelecekteki ihlalleri önlemek için gerekli tedbirleri almadığını savunarak son yanıtını verdi. SEC’in son yanıtına göre, Ripple’ın blockchain girişimi konusunda pervasız davrandığı ve XRP’nin yasal statüsü hakkında belirsizlik yaratıldığını iddia etti. Mahkemenin daha önce reddettiği “adil bildirim” savunmasına rağmen, SEC, Ripple’ın 2020’de başlayan davasından bu yana herhangi bir kuralı ihlal etmemesine rağmen, gelecekte benzer eylemlerde bulunup bulunmayacağına ilişkin endişelerini sürdürdü.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Wintermute, Hong Kong Bitcoin ve Ether ETF’leri için Likidite Sağlayacak


SEC’in çözüm özetine göre, Ripple 2013’teki XRP ilk madeni para teklifinden bu yana SEC ile işbirliği yaptığını savundu. Ancak SEC, Ripple’ın 2020’den bu yana ihlal olmamasına rağmen, gelecekte yeniden ihlalde bulunma potansiyeline dikkat çekti.

Ripple ise SEC’in kararını yanlış yorumladığını ve uyumluluk konusundaki sonuçlarını kabul etmediğini iddia etti. Ayrıca, Ripple’ın ABD dışındaki ve akredite olmayan yatırımcılara satış yapma iddialarını çürüterek, bu savunmaların özet kararı sırasında terk edildiğini belirtti. Likidite satışlarına ilişkin sözleşme değişikliği talepleri de reddedildi çünkü bu sözleşmeler, belirli kısıtlamaları ihlal etmiyordu. Sonuç olarak, SEC, Ripple’ın gelecekteki ihlalleri önlemek için gerekli tedbirleri almadığını savunuyor.

SEC’in cevabına yanıt veren Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’in itibarının giderek zedelendiğini ve uluslararası mali düzenleyicilerin SEC’in çabalarını, balıkçılık lisansı vermeye benzer şekilde gördüğünü belirtti. Alderoty, SEC’in yasayı tutarlı bir şekilde uygulamadığını eleştirerek, XRP davasının çözülmesine ilişkin umutlarını dile getirdi.

Kripto topluluğu, davanın sonucunu heyecanla beklerken, analistler Eylül ayı civarında nihai kararın açıklanmasını bekliyor. Ayrıca, Ripple’ın Japon pazarına yönelik XRPL kurumsal çözümlerini sunmak için Tokyo merkezli danışmanlık firması HashKey DX ile stratejik bir ortaklık kurma aşamasında olduğunu belirtmek gerek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir