Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$66.318
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 66.318
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC Ripple Davasında Son Sözünü Söyledi

Ripple vs SEC

3,5 yılı aşkın süredir devam eden Ripple ve SEC davasında SEC, mahkemeye Ripple ile ilgili son genel değerlendirmesini sundu. Dava sürecinin son aşamalarından biri olan “yasal çözüm süreci”nin ardından mahkeme, gerekli görürse davalı Ripple şirketine karşı ne tür yaptırımlar uygulanacağına karar verecek.

SEC: “Adil Bildirim Savunmasına Rağmen Devam Ediyorlar”

SEC, mahkemeye sunduğu değerlendirmede, Ripple’ın uzun süredir dayandığı adil bildirim yapılmaması savunmasına da değindi. Mahkemenin bu savunmayı daha önce reddetmesine rağmen Ripple’ın hala XRP’nin hangi statüde değerlendirileceğine dair bir belirsizlik olduğunu savunduğunu belirten SEC, bu savunma tarzının doğru olmadığını ve karşı çıktığını ifade etti.

SEC, Ripple’ın XRP’yi Kayıt Dışı Sattığını Savunuyor

SEC ayrıca Ripple’ın XRP’yi hala kayıt dışı sattığını ve 2013’teki ilk coin arzından bu yana firmanın sorumluluklarının büyük çoğunluğunu yerine getirmediğini öne sürdü.

SEC, Ripple’ın yeni bir kayıt dışı coin de çıkarmak istediğini iddia ederek “Şirket XRP gibi bir kayıt dışı kripto varlık daha çıkarmak istiyor” dedi.

SEC’nin bahsettiği bu kripto paranın, Ripple’ın daha önce duyurduğu ancak detayları hala açıklanmayan sabit coin olduğu düşünülüyor. Bu nedenle bu coin’in piyasaya sürülmesi halinde de SEC tarafından incelemeye alınması muhtemel görünüyor.

Öte yandan dava hala sonuçlanmadığı için SEC’nin cevabındaki birçok bilgi ve detay kurum tarafından sansürlendi ve kamuoyuna açıklanmadı.

Mahkemeler, Yasal Çözümler Üretmeyi Hedefliyor

Mahkemeler, çözüm sürecinde davacıya tazminat veya diğer yasal çözümler sağlamayı amaçlıyor. Bu aşamada mahkeme, davacının (burada SEC) uğradığı zararı telafi etmek ve haksız kazancı geri almak için davalıya karşı ne tür yaptırımlar uygulanacağına karar veriyor. Ancak bu yönde bir karar çıkmaması da ihtimaller dahilinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir