Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.563
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC Manipülasyonuna Büyük Tepki!

Gary Gensler Bitcoin ETF sec

ABD düzenleyici kurumu SEC, Bitcoin spot ETF başvurularına onay vermesi beklenirken kripto piyasasında manipülasyona neden olan bir hata yaptı. SEC‘nin resmi Twitter hesabının hacklenmesi sonucu Bitcoin spot ETF’lerinin onaylandığını duyurdu, ancak kısa süre sonra bu bilgi hacklenme gerekçesiyle yalanlandı.

SEC Başkanı Gary Gensler‘ın paylaşımının ardından SEC‘nin hesabı da hacklendiğini belirterek olayı doğruladı. Kripto yatırımcıları, SEC‘in yatırımcıları koruma iddiasına rağmen kendi hesabını koruyamamasına tepki gösterdi.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, tweet’in beklenen bir olay olduğunu ve Gensler’ın sorumluluğunu taşıması gerektiğini belirtti. Diğer ETF analisti Eric Balchunas ise planlı bir tweetin yanlış tarihle paylaşılmış olabileceğine dikkat çekti.

Michael Saylor ise konuya esprili bir yaklaşım sergileyerek, Bitcoin spot ETF’lerin iki kere onaylanan bir varlık olacağını söyledi.

Kripto topluluğundan ABD senatörlerine kadar herkes Twitter üzerinden SEC ve Başkan Gary Gensler’e tepki gösterdi. Senator Bill Hagerty yaptığı paylaşımda” Tıpkı SEC’in halka açık bir şirketten piyasaları etkileyecek devasa bir hata yapması halinde hesap vermesini talep etmesi gibi, Kongre’nin de az önce yaşananlara ilişkin cevaplara ihtiyacı vardır. Bu kabul edilemez.” dedi.

Yaşanan bu olay sonucu Bloomberg’e açıklamada bulunan SEC, Bitcoin ETF paylaşımının kendi personeli tarafından yapılmadığını söyledi. Buna rağmen düzenleyici kuruma karşı birçok davanın açılması bekleniyor.

Daha önce kripto para birimlerinin zarar veren bir yapıya sahip olduğunu iddia eden SEC, bu kez kendi hatalı tweet’iyle sektördeki itibarını zedeledi. SEC‘nin 10 Ocak’ta Bitcoin spot ETF’ler hakkında nihai karar vermesi bekleniyor, ancak net olarak ne karar vereceği henüz bilinmiyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir