Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.038
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.038
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ETF Onayı Skandalı! SEC Hedef Tahtasında!

SEC Twitter Hack: Bitcoin ETF ve Güvenlik Soruşturması

Amerika Birleşik Devletleri’nde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), X hesabının ele geçirildiği ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının onaylandığına dair yanlış bilgilerin basında yer almasıyla büyük bir skandalın ortasında. ABD Senatörü Bill Hagerty, SEC’e çağrıda bulunarak, bu durumun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Fox Business’tan Charles Gasparino, menkul kıymet avukatlarıyla yaptığı görüşmelerde, SEC’in piyasa manipülasyonu iddialarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bloomberg ETF analisti James Seyffart, güvenlik ihlali durumunda SEC Başkanı Gary Gensler’in sert tepki gösterebileceğini öne sürdü.

İlginizi Çekebilir: SEC Manipülasyonuna Büyük Tepki!

Cane Island Alternative Advisors’dan yatırım yöneticisi Timothy Peterson, SEC’in güvenlik ihlalinin potansiyel bir piyasa manipülasyonu olduğunu savunarak, yatırımcıların korunması gerektiğini vurguladı. Peterson, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “@SECGov kendi sosyal medya hesabını bile koruyamazken yüz milyonlarca yatırımcıyı nasıl koruyabilir?” diye sordu.

Bitcoin savunucusu Leyah Heilpurn, SEC’in yanlış paylaşımının 20 dakika boyunca yayında kaldığını ve bu süre zarfında en az 4,4 milyon görüntülenme topladığını belirterek, “Bu tam bir piyasa manipülasyonudur” iddiasında bulundu.

SEC’in X hesabının nasıl ele geçirildiği konusunda henüz net bir açıklama gelmezken, Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF’lerinin 10 Ocak’ta resmi olarak onaylanmasını beklediğini ifade etti.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir