Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.054
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.054
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC Kaybetmeye Devam Ediyor!!

sec,sec karar,sec dava,ripple dava

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), popüler volatilite endeksi ürünü olan SPIKES vadeli işlemlerini düzenleme girişiminde bir yenilgi yaşadı.

ABD Temyiz Mahkemesi, SPIKES vadeli işlemlerini sunan borsa MIAX’e tanınan muafiyet kararını “keyfi ve ölçüsüz” olduğu ve yeterli açıklamadan yoksun olduğu gerekçesiyle iptal etti.

SEC muafiyetin Cboe tarafından sunulan VIX vadeli işlemlerinin hakim olduğu volatilite endeksi piyasasında rekabeti teşvik etmek için gerekli olduğunu savunuyor. Ancak mahkeme, SEC’in muafiyetin bu amaca nasıl ulaşacağını gösteremediğini belirterek bu görüşe katılmadı.

Mahkeme ayrıca SEC’in, SPIKES vadeli işlemlerine göre VIX vadeli işlemlerine karşı haksız bir avantaj sağlayabilecek, daha yumuşak vergi muamelesi ve düşük teminat gereklilikleri gibi kolaylıkların bazı potansiyel dezavantajlarını ele almadığını vurguladı.

Bu gelişme, volatilite endeksi piyasasında daha fazla rekabetin ve alternatif ürünlerin önünü açmak adına önemli bir adım olabilir. Ancak, SPIKES vadeli işlemlerinin düzenlenme süreci ve SEC’in daha kapsayıcı bir strateji benimsemesi muhtemelen daha fazla tartışma ve incelemeye neden olacaktır.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Davaya Karar Veren Yargıçlar, Grayscale Davasına da Karar Verecek

Son alınan karar, Bitcoin ETF’leri ve özellikle kripto para şirketi Grayscale’in SEC’e karşı yürüttüğü yasal mücadele için önem taşımaktadır.

Grayscale, kısa bir süre önce SEC’e karşı argümanlarını açıkladığı yazısında, yargıcınkiyle benzer olarak, SEC’in davranışlarını “keyfi ve ölçüsüz” olarak nitelendirmişti. Ayrıca, bugün kaybedilen davada yer alan üç yargıçtan ikisi, Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davanın da görüşüldüğü yargıçlardır.

Bloomberg kripto para gazetecisi James Seyffart, son gelişmeyle birlikte Grayscale davasını inceleyecek olan üç yargıçtan ikisinin Grayscale lehine karar vereceğini öne sürdü.


İlginizi Çekebilir:EthStorage, 100 Milyon Dolarlık Değere Ulaştı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir