Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.204
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.204
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

SEC, Firmaların Kripto İle İlgi Şeffaf Olmasını İstiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) halka açık şirketleri, kripto para sektöründeki son piyasa dalgalanmalarından ve iflaslardan kaynaklanan potansiyel etkileri yatırımcılara açıklamaları konusunda uyardı.

SEC şirketlerin, kripto ile ilgili herhangi bir şirketle iş yapıp yapmadıklarını ve şirketlerin kripto varlıklara yatırım yapıp yapmadığının açıklanmasını talep etti.

Talebe göre Şirketlerin, iflas başvurusunda bulunan, kripto varlıklarında aşırı itfa yaşayan ve kripto ile ilgili başarısızlıklar yaşayan kripto ile bağlantılı şirketlerle doğrudan veya dolaylı yoldan ilişkileri olup olmadığını ifşa etmeleri istendi.

Ayrıca şirketlerin, belirli firmaların işlerini nasıl etkilediğini ve şirketin müşterilerinin kripto varlıklarını korumak için nasıl önlemler alması gerektiğini de açıklamaları talep edildi.

SEC, Şirketlere Kılavuz Yayımladı 

Komisyon, halka açık şirketlerin yatırımcıların daha iyi bilgilendirmesi için şirketlere yardımcı olması amacıyla açıklamaları gerekebilecek ayrıntıları içeren bir kılavuz paylaştı.

Düzenleyici kurumun paylaştığı kılavuzda, “Şirketler, açıklama yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için, iş tanımları, risk faktörleri ve yönetimin tartışma ve analizleri de dahil olmak üzere, genel olarak dosyalarında kripto varlık piyasası gelişmelerini ele alma ihtiyacını göz önünde bulundurmalıdır.” ifadelerine yer verildi

SEC’in bu talepte bulunma sebebinin kripto piyasalarında yaşanan son iflaslar ,mali sıkıntılardan ve son olarak FTX çöküşünden kaynaklandığı bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version