Kriptolar:
30255
Bitcoin:
$66.237
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.99
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.237
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.43 T

SEC Ethereum’un Henüz Menkul Kıymet Olarak Kabul Edilmediğini Söyledi

Ethereum ETF İhraççılarına Bu Sabah Son Tarih Olarak Verildi!

Ethereum ETF’lerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanması, Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda tartışmayı ateşledi. Hukuk uzmanları bu onayın sonuçları konusunda bölünmüş durumda.

SEC’in eter üzerindeki yargı yetkisi belirsizliğini koruyor. SEC Başkanı Gary Gensler, eterin bir menkul kıymet olup olmadığını kesin olarak belirtmedi. Ancak Consensys’in yakın tarihli bir şikayeti, SEC’in Ethereum’u bir menkul kıymet olarak görebileceğini ileri sürdü.

Tersine, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, eteri bir emtia olarak etiketledi.

Geçtiğimiz Perşembe günü SEC, sekiz Ethereum ETF’si için 19b-4 formlarını onayladı ancak ihraççıların ticaret başlamadan önce S-1 kayıt beyanlarının yürürlüğe girmesi gerekiyor. Bunun SEC’in Ethereum konusundaki duruşunda bir değişiklik anlamına gelip gelmediğine ilişkin görüşler farklılık gösteriyor.

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, SEC’in onayını eterin statüsüne ilişkin tartışmada çok önemli bir an olarak nitelendirdi. SEC’i, eterin bir menkul kıymet mi yoksa bir emtia mı olduğu konusundaki pozisyonunu açıkça belirtmediği için eleştirdi.

Grewal, SEC’in S-1 formunun kullanılmasını zorunlu tutarak bu fonların ağırlıklı olarak menkul kıymet içermediğini ima ettiğini ve Ether’in bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmayabileceğini öne sürdüğünü belirtti.

SEC yorum taleplerine yanıt vermedi.

SEC Komiseri Hester Peirce’in eski danışmanı Coy Garrison gibi diğerleri, Ethereum’un spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının ardından bir emtia olması gerektiğini savundu. Garrison, SEC’in onay emrinin fonlardan “emtia bazlı güven hisseleri” olarak söz ettiğinin altını çizerek, Ethereum’un bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmasının mevcut borsa kurallarına göre uygunsuz olacağını belirtti. Artık Steptoe LLP’nin ortağı olan Garrison, bu onayın Ethereum’u emtialarla uyumlu hale getirdiğini savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir