Kriptolar:
30255
Bitcoin:
$65.413
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.99
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.413
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.43 T

SEC Eski Başkanı Clayton, Ethereum ETF Kararını Değerlendirdi

Grayscale Ethereum Trust 14A Formu ve Staking

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski Başkanı Jay Clayton, spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) ile ilgili SEC kararını ve sonraki adımları değerlendirdi.

Clayton, onaylanan listelerin ürün için olumlu bir işaret olduğunu belirtti ve bu ürünlerin ticaretinin “kaçınılmaz” olacağını düşündüğünü söyledi. Ancak, ürünle ilgili hala çözülmesi gereken karmaşık sorular bulunduğunu vurguladı.

Eski SEC başkanı, Ethereum ETF onay sürecinin iki aşamadan oluştuğunu belirtti. “Dün gerçekleşen listeleme onayı var ve ardından ürünün kendisinin onayı, ki bu hala beklemede,” dedi Clayton Cuma günü CNBC ile yaptığı röportajda.

Ticaretin başlamasından önce yapılması gereken, fonların kayıt beyanlarının onaylanıp onaylanmayacağıdır. Bir kayıt beyanı, potansiyel yatırımcıların tam anlamıyla bilgilendirilmesi için bir fonun hedefleri, masrafları, riskleri, ücretleri, yönetim ve organizasyon yapısı hakkında şeffaflık sağlar.

Yine de Clayton, bu onayın gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu düşünüyor. “Bu, kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor,” dedi. “Bitcoin ürünüyle aynı süreci geçirdik, burada hemen hemen tüm sorular karara bağlandı. Dün teknik olarak karara bağlanan soru, bu ürünün borsada listelenmesi için pazarın yeterince etkin olup olmadığıydı. Bu karara bağlanan şeydi, ancak başka sorular da var.”

Bu pazar etkinliği sorusu, Clayton’un 2017 ile 2020 arasında SEC başkanıyken kripto ETF’lerini onaylamasını engelledi. Ancak, hem bitcoin hem de ether için spot pazarların zaman içinde dikkate değer şekilde geliştiğini belirtti. The Block’un Veri Panosu’na göre, borsalar için spot kripto ticareti, 2021 ortalarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve Mart 2024 üçüncü sırada yer aldı.

Clayton’un görüşlerine göre, Ethereum spot ETF’lerin ticaretinin başlaması sadece bir zaman meselesi, ancak hala çözülmesi gereken bazı teknik ve düzenleyici konular bulunuyor. Bu süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte, Ethereum ETF’lerin piyasada yerini alması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir