Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.376
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.376
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Dev Borsaya O Altcoin’leri Listelediği İçin Soruşturma Açtı!

Dört yıl önce, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymetler önlemleri için altcoin borsası Coinbase’i övdü ve hatta Nisan 2021’de ilk halka arzına (IPO) izin verdi. Şimdi ise Coinbase’i kayıt dışı menkul kıymetleri listelediği iddiasıyla soruşturuyor.

SEC, Bitcoin ve altcoin borsası Coinbase’i soruşturuyor

ABD SEC Başkanı Gary Gensler, kriptoyu düzenleme ve tarihi görmezden gelme yaklaşımı nedeniyle eleştirildi. Gensler, çoğu kripto para biriminin menkul kıymetler olduğuna inanıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun şimdi Coinbase’i kayıt dışı menkul kıymetleri listelediği iddiasıyla araştırdığı bildiriliyor. SEC, Coinbase tarafından listelenen bazı kripto para birimlerinin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor. Geçen hafta, SEC, üç Coinbase çalışanının insider trading suçlamasıyla tutuklanmasının ardından dokuz kriptoyu menkul kıymet olarak belirledi. Söz konusu kripto paralar, aşağıdaki şekildedir:

  • AMP (AMP),
  • Rally (RLY),
  • DerivaDEX (DDX),
  • XYO (XYO),
  • Rari Governance Token (RGT),
  • LCX (LCX),
  • Powerledger (POWR),
  • DFX Finance (DFX),
  • Kromatika (KROM)

Coinbase Baş Hukuk Görevlisi Paul Grewal, “kripto borsasının menkul kıymetleri listelemediğini” iddia ediyor. Ayrıca Coinbase’in platformunda kripto para birimlerini listelemek için bir analiz ve inceleme süreci olduğunu söyledi. Süreç ve menkul kıymetler çerçevesi, SEC tarafından övüldü ve gözden geçirildi. Avukat ve kripto meraklısı John E. Deaton, 26 Temmuz’da bir tweet’te SEC’in düzenleyici yaklaşımını eleştirdi.

Coinbase görevlisi: Düzenleme bu şekilde çalışmamalıdır

SEC kıdemli personelinin daha önce menkul kıymetler çerçevesi için Coinbase’i övdüğünü, ancak şimdi borsayı kayıt dışı menkul kıymetlerin listelenmesi üzerinden araştırdığını söyledi. Ayrıca, SEC’i Coinbase’in XRP ve diğerleri gibi tokenlerle halka açılmasına izin verdiği için sorguluyor.

Brian Armstrong veya Coinbase hakkında ne düşünürseniz düşünün, düzenleme bu şekilde çalışmamalıdır. Coinbase’in XRP ve diğerleri gibi tokenlerle halka açılmasına izin verildi. 4 yıl önce SEC kıdemli personeli, menkul kıymetler çerçevesi konusunda Coinbase’i övdü. Şimdi, Gary Gensler tarihi görmezden geliyor.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, BTC ve altcoin düzenlemesi konusunda anlaşamıyor

Bu sırada, Yahoo Finance’e konuşan anonim bir kişiye göre Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, ABD’de kripto para düzenlemesi hakkında mutabakata varamıyor. Söz konusukişiye göre fikir ayrılığının odak noktası, kripto para cüzdanları. Bilindiği üzere kripto paralara yönelik yasa tasarısının Eylül ayında hazır olabileceği konuşuluyordu. Ancak Yahoo Finance’e göre bu tasarı hiçbir zaman hazır olmayabilir. Demokrat milletvekilleri, özellikle iflas eden kripto şirketlerinin kullanıcılarının zarar görmemesi konusuna dikkat çekiyor. Ancak mevcut yasa tasarısında bu talepler yer almıyor.

SEC, Hinman’ın konuşma taslaklarını açıklamıyor

Deaton, SEC’in yıl sonuna kadar bir kripto borsasına karşı dava açacağını öngördü. Coinbase yetkilileri, eski düzenlemeler dijital varlıkları yeterince kapsamadığı için yetkilileri net kripto kuralları ve düzenlemeleri koymaları için çağırdı. SEC, Ripple’a XRP’yi menkul kıymet olarak nitelendiren bir dava açtıktan sonra Coinbase, XRP’yi listeden çıkardı. İnsanlar, Coinbase gibi kripto borsalarının şimdi XRP’yi yeniden kullanması gerektiğine inanıyor. Bazılarına göre SEC v. Ripple mahkemesi, Yargıç Sarah Netburn’ün SEC’e William Hinman’ın 2018 konuşma taslaklarını teslim etmesini emrettiği anda sona erecek gibi görünüyor.

Oysa SEC ve Gary Gensler, Hinman belgelerinin şu anda dikkate alınmaması gerektiğine inanıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde davayı mevcut koşullar altında kazanacaklarını doğruladı. Bu arada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Ripple hizmetlerini küresel olarak genişletmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir