Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.815
% 3.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.815
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

SEC Consensys’a Dava Açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Consensys şirketine MetaMask swap hizmeti aracılığıyla aracı kurum olarak kaydolmadığı gerekçesiyle dava açtı.

SEC, Consensys’in MetaMask staking hizmetiyle de yasaları ihlal ettiğini açıkladı. Cuma günü New York’un Doğu Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesi’ne sunulan şikayette “Consensys, MetaMask Staking hizmeti aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymet teklif ve satışında bulunmuş, kripto varlık staking programları sunmuş ve kayıt dışı broker olarak faaliyet göstermiştir” denildi. Şikayette ayrıca, Kayıt dışı bir broker olarak hareket eden Consensys, 250 milyon dolardan fazla ücret topladı” ifadeleri kullanıldı.

Şikayette ayrıca, Lido ve Rocket Pool‘un staking hizmetlerinin menkul kıymet olduğu belirtildi. “Özellikle, aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, yatırımcılar, sırasıyla Lido ve Rocket Pool’un yönetsel çabalarından kar elde etme beklentisiyle ortak bir girişime ETH yatırımı yapmaktadır” denildi.

Geçtiğimiz ay Consensys, SEC’in Ethereum‘u düzenleme yaklaşımına karşı dava açtı ve o dönemde SEC’in firmanın MetaMask yazılımını hedef aldığını belirtti.

İlginizi Çekebilir : Consensys, Ethereum Soruşturması Üzerine SEC’e Dava Açtı

Şikayette, firmanın ayrıca bir Wells bildirimi aldığını, yani kurumun aleyhlerine bir yaptırım davası açmayı planladığına dair resmi bir bildirim aldığını belirtti. Ancak Consensys, geçen hafta SEC’in yaptırım bölümünün Ethereum ile ilgili soruşturmasını kapattığını şirkete bildirdiğini duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir