Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.753
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.753
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC-Coinbase Davası İçin Tarih Belli Oldu!

Grayscale, SEC ile Arasındaki Davayı Kazandı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurumu SEC ve kripto sektörünün önde gelen firması Coinbase arasındaki dava da tarih belli oldu. SEC-Coinbase davası ne zaman?

Geçtiğimiz aylarda SEC, Coinbase borsasına gerekli yasal düzenlemelere uyulmadığı ve yasalara karşı tutum sergilemesi nedeniyle dava açtığını duyurmuştu. SEC açtığı dava ile Coinbase’in herhangi bir kayıt işlemi yapılmaksızın milyonlarca dolar kazandığını iddia etmişti.

Sektörde oldukça tartışmalara neden olan ve piyasalarda hareketli anlar yaşatan dava için ilk duruşma tarihi belli oldu.

Açıklanan tarihler doğrultusunda Coinbase, suçlamalara karşı ilk argümanlarını ve savunmasını 4 Ağustos tarihinde sunacak. Hakim Katherine Failla, Coinbase’in suçlamalara yönelik ilk yanıtlarını dinleyecek ve 11 Ağustos’ta davaya uzman statüsünde müdahil olan kişiler, Coinbase’e desteklerini belirten argümanları sunacaklar. Bu süreçte 3. taraf kişiler, Coinbase lehine mahkemede ifade verecekler.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.

Amicus Curiae olarak adlandırılan bu yargı yöntemi daha önce Ripple ve SEC arasındaki dava sürecinde de kullanılmıştı.

Sürecin ardından 3 Eylül tarihinde Coinbase mahkemeye karşı ilk savunmasını verecek. Ardından SEC’in argümanlarına destek veren uzman kişiler, Coinbase’e karşı görüşlerini beyan edecekler. 24 Ekim’de ise Coinbase ikinci kez kürsüye çıkarak SEC’in ilk savunmasına yanıt verecek.

Coinbase’in savunması ve SEC’in suçlamalara yönelik cevapları, kripto dünyasının geleceği için önem taşıyor. Davanın sonucu, kripto para borsalarının ve düzenleyicilerin işleyişine etki edebilecek nitelikte olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir