Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$62.033
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 62.033
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

SEC, BlackRock ve Grayscale Spot ETH ETF’lerine İlişkin Kararları Erteledi!

Ethereum ETF

BlackRock ve Grayscale’in Ether borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) lansmanı, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından alınan kararlar nedeniyle ertelendi. Bu gecikmeler, SEC’in Franklin Templeton’ın önerdiği fiziksel ETH ETF’sini de erteleme kararının ardından geldi. Bazıları SEC’in bu gecikmelere aktif olarak karışmadığına inanıyor.

Grayscale’in Uzantısı: Bir Zaman Meselesi

SEC tarafından denetlenen bir dijital blok yöneticisi olan Grayscale’in ETH Trust’ını NYSE Arca’nın spot ETH borsasında işlem gören bir ürüne dönüştürme kararı başlangıçta 24 Nisan’da planlanmıştı ancak 60 gün uzatılarak 23 Haziran’a uzatıldı. Uzatma, SEC’e Grayscale’in teklifini, özellikle de şirket tarafından 2 Nisan’da sunulan Değişiklik No. 1’i kapsamlı bir şekilde incelemesi için yeterli zaman verecekti. Değişikliğe rağmen, SEC başvurusuna göre teklif büyük ölçüde değişmeden kaldı.

Franklin Templeton’ın Beklenen Kararı

SEC’in, son gecikmelerin ardından Franklin Templeton’ın başvurusu hakkındaki kararını 11 Haziran’a kadar açıklaması bekleniyor.

Grayscale’in Hareketleri

Grayscale, 23 Nisan’da Grayscale ETH Trust için S-3 formunu ve Grayscale ETH Mini Trust için S-1 formunu doldurarak ETF endüstrisindeki kararlılığını gösterdi.

BlackRock’ın Değişikliği Karmaşıklığı Artırıyor

BlackRock’un Kasım ayında ETH ETF pozisyonu için S-1 başvurusunu içeren duyurusu Mart ayında ertelendi. Ajans ayrıca Hashdex ve ARK 21 spot ETH ETF başvurularının zaman çizelgesini de erteledi. BlackRock’un başvurusunda, öncelikle hisselerin oluşturulması ve geri alınmasına yönelik bir değişiklik 19 Nisan’da sunuldu. Bu değişikliklerden, SEC’in 23 Nisan’da yaptığı ve yeni bir karar tarihi belirlemeden yorum süresini 21 gün uzatan duyurusunda da bahsedilmişti.

Gözlemcilerin Yorumu

Gözlemciler SEC’in yavaş tepkisini potansiyel spot ETH ETF başvuruları için cesaret kırıcı bir işaret olarak görüyor ve bu da kurumun bunlarla ilgilenmediğini gösteriyor.

Grayscale’in Yasal Emsali

Grayscale, ağustos ayında temyiz mahkemesinin SEC’in Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) listelenen bir Bitcoin (BTC) ETF’ye dönüştürme başvurusunu tamamen reddetmesiyle SEC’e karşı yasal bir zafer elde etti.

SEC’in ETF’lere ilişkin karar verme sürecindeki sürekli gecikmeleri, geleneksel finans kurumlarında kripto para birimleriyle ilgili zorlukların ve şüphelerin altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

SEC, BlackRock ve Grayscale Spot ETH ETF’lerine İlişkin Kararları Erteledi!” te bir düşünce

  1. Pingback: ABD'nin ETH ETF Onayı, Koreli Düzenleyiciler Üzerinde Baskı Oluşturuyor - Coin Mühendisi

  2. Pingback: SEC Eski Başkanı Clayton, Ethereum ETF Kararını Değerlendirdi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir