Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.473
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.473
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

SEC Başkanı: Yapay Zeka Finansal Krize Neden Olabilir!

Yapay Zeka SEC

SEC Başkanı Gary Gensler, hiç bir müdahale olmadığı sürece yapay zekâ kullanımının neredeyse kaçınılmaz bir mali krize yol açabileceğini ifade etti. Financial Times dergisine yaptığı açıklamada Gensler, söz konusu bu krizin on yıl içinde gerçekleşebileceği öngörüsünde bulundu.

Gensler’ın endişeleri, yapay zekâ modellerinin ve bulut hizmet sağlayıcılarının merkezileşmesi etrafında şekilleniyor. Gensler, “Eğer herkes aynı temel modele güveniyorsa ve bu model yalnızca büyük teknoloji şirketlerinden birinde bulunuyorsa… Peki ülkede kaç tane bulut sağlayıcımız var?” şeklinde konuştu.

Dikkatinizi Çekebilir: Kripto Paralarda Son Durum!

Kripto para regülasyonlarına ek olarak, yapay zekâ da SEC’in odak noktalarından biri haline geldi. Gensler, ChatGPT benzeri modellere aşırı güvenmenin, Wall Street ve ABD finans piyasalarında bir dizi psikolojik etkiye yol açabileceğinden endişe duyuyor.

Bu tutum, Gensler’ın daha önce 2020 yılında MIT araştırma asistanı Lily Bailey ile birlikte kaleme aldığı “Derin Öğrenme ve Finansal İstikrar” adlı makalede de ortaya konmuştu. 2020 yazısına göre, yapay zekâ finansal sistemde kullanıldığında ekonomide risklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Yapay zekâ teknolojisinin finansal sistem içindeki etkileri, gelecekteki regülasyonlarda ve finans politikalarında önemli bir rol oynayabilir. Gensler’ın bu açıklamaları, yapay zekâ kullanımının dikkatlice denetlenmesi gerekliliği üzerine bir uyarı olarak değerlendirilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir