Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.844
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.844
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SEC, Atlas Trading’e Kanca Attı

SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Atlas Trading‘in kurucuları ve ekibinin manipülasyon ile 100 milyon dolar kazandığını belirtti.

Kripto endüstrisinde yaşanan olaylar ve artan dolandırıcılık senaryoları, SEC tarafını da hareketlendirdi. Milyonlarca yatırımcı, sektördeki kötü oyuncuların etkisinden çıkamıyor. Özellikle FTX‘in iflası, bir milyondan fazla yatırımcıyı mağdur durumda bıraktı. Diğer taraftan bir grup fırsatçı, yatırım ve danışmanlık adı altında milyonlarca dolarlık vurgunlar yapıyor. Kazancın büyüsüne kapılan yatırımcılar, düzenleme ve denetleme beklentisine girdi. Son olarak SEC, Atlas Trading‘in manipülasyon ile zenginleştiğini iddia etti.

SEC, Atlas Trading’in 100 Milyon Dolar Kazandığını Belirtti

SEC, Atlas Trading‘in kurucuları Zack Morris ve PJ Matlock‘a kanca attı. Aralarında Morris ve Matlock‘un da bulunduğu bir grup, SEC tarafından hisse senedi manipülasyonu ile suçlandı.

Morris ve Matlock‘un, beraberindeki ekip ile birlikte 100 milyon dolarlık bir vurgun yaptığı iddia ediliyor. Grubun, yatırımcıları dolandırmak için belirledikleri planlara üç yıl sadık kaldıkları belirtildi.

SEC’in belirttiği suçlamada, Morris ve Matlock’un küçük hisse senetlerine odaklandıkları belirtildi. Şahıslar, küçük sermayeli hisse senetlerinin hisse fiyatlarını yapay bir şekilde artırarak yatırımcıları mağdur etti.

SEC tüm bu şikayetleri, Teksas‘ın ABD Bölge Mahkemesi Güney Bölgesi’ne sundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir