Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.531
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.531
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Scroll Yetkilisinden Açıklama Geldi

Scroll,Scroll Alpha Testnet,zkEVM,EVM,Uniswap,Aave,Ye Zhang

İki yıllık yoğun geliştirme sürecinin ardından ekip, Ethereum’un temel değerlerini göz önünde bulundurarak oluşturdukları sıfır bilgi Ethereum Sanal Makineleri (EVM) olan “Scroll” projesini yakın bir zamanda piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Şu an için birkaç sıfır bilgi EVM’si bulunsa da, Scroll’un kurucu ortağı Ye Zhang, Token2049 konferansında verdiği bir röportajda, projelerinin Ethereum’un temel felsefesine ve ilkelerine bağlı kalarak oluşturulduğunu vurgulayarak projeyi “idealist” olarak tanımladı.

Zhang, Ethereum’u ademi merkeziyetçilik prensiplerine bağlı kalarak ölçeklendirmek için ortak bir vizyonla hareket ettiklerini ve projeyi büyük ölçüde bir “sevgi emeği” olarak adlandırdı.

Ayrıca Zhang, projenin sadece hesaplama sorunlarını çözmekle kalmayıp insan merkezli bir ilgi alanına sahip olduğunu da belirtti ve “Açık kaynak kodlu bir yaklaşımla başladık ve topluluk odaklı bir şekilde ilerliyoruz” dedi.

“Bu topluluğu çok organik bir şekilde büyütebilir ve ardından ağ etkimizi aptalca bir şekilde değil, daha çok pazarlama odaklı agresif bir şekilde büyütebiliriz.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Yeni zkEVM, ayrıntılı testlerden başarıyla geçmiş ve kod üzerinde titiz denetimler tamamlanmış durumda, bu nedenle haftalar içinde piyasaya sürülmeye hazır. Zhang, Scroll’un son testlerinin tamamlanmasının ardından, büyük projelerin, örneğin Uniswap ve Aave gibi önemli platformların Scroll üzerinde faaliyete geçmek için hazır olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Scroll, Polygon, Immutable, StarkWare, zkSync Era ve ConsenSys’in Ağustos ayında piyasaya sürdüğü Linea gibi bir dizi zkEVM çözümünün yer aldığı kalabalık bir ekosisteme katılıyor.Zhang, diğer sistemlerin bazılarının henüz “kanıtlanmamış” bileşenlere sahip olduğunu öne sürdü, ancak Scroll’un Ethereum’un tüm “opcodes” ve işlem bileşenlerinin “tam kanıtını” sağladığına inanıyor.

“Bu nedenle sadece uyumluluk açısından değil, aynı zamanda zaten sahip olduğumuz her şeyin tam olarak kanıtlanması açısından da öne çıkıyor” şeklinde konuştu.

EVM bileşeni, mevcut tüm Ethereum yazılımları ve uygulamalarıyla tam yerel uyumluluk sağlar.Zhang, ilk kurulumun yine de sıralayıcılar gibi bazı merkezileştirmeleri içereceğini, ancak yol haritasının bunu zaman içinde daha da merkezsizleştireceğini söyledi.


Dikkatinizi Çekebilir:Hong Kong Düzenleyicisi Kripto Şirketleri ‘Banka’ Değil

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir