Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.046
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.046
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Scholz ve Biden, G-7 öncesi bir araya geldi

Almanya Başbakanı Scholz ile ABD Başkanı Biden, dünyanın en büyük yedi ekonomisini bir araya getiren ve bu yıl savaş ve stagflasyon endişelerinin ortasında gerçekleşen G-7 Liderler Zirvesi öncesi bir araya geldi.

Scholz ile Biden arasındaki görüşme, G-7 Liderler Zirvesi’nin düzenlediği Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda gerçekleşti.

Görüşmeden önce kısa süre sohbet eden iki lider, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta Batılı ülkelerin birlikteliğine vurgu yaptı.

Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu birlikteliği beklemediğini belirterek, bu birliğin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Biden da bu birlikteliğin sağlanması konusunda oynadığı rolden dolayı Scholz’a teşekkür etti. “Biz birlikte durmalıyız.” ifadesini kullanan Biden, Putin’in G-7 ve NATO’nun bölünmesini beklediğini ileri sürdü.

Biden, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Japonya ve İtalya’dan oluşan G-7 ülkelerinin liderleri bugün başlayacak ve 28 Haziran’a kadar sürecek zirve kapsamında ilk kez ABD Başkanı olarak Almanya’ya geldi.

Olaf Scholz da 2021’in sonunda eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’den devraldığı görevi çerçevesinde ilk kez G-7 Zirvesi’ne katılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version