Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.731
% 5.36
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.731
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

7 Efsane İsim Bitcoin Tahmini Yaptı: Bu Altcoin’lere Dikkat!

Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri son haftalarda değer kaybederek eleştirmenler, destekçiler ve diğer piyasa gözlemcilerinden bir dizi yorum gelmesine yol açtı. Michael Burry, Bitcoin’in volatilitesinin altını çizerken, Paul Krugman ve Jim Chanos, endüstrinin hype ve spekülasyon üzerine inşa edildiğini söylüyor. Buna karşılık, Mark Cuban ve Mike Novogratz, piyasadaki gerilemenin kripto ekosistemini temizlemeye yardımcı olacağını tahmin etti. Bu arada Suze Orman, kripto hayranlarını dip satın alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı ve Tom Siebel, kripto çalışanlarını geleneksel işlere geri döndürebileceğini tahmin etti. İşte 7 yorumcunun kripto çöküşü hakkında söyledikleri…

Michael Burry: Bitcoin ve altcoin yatırımcıları çöküşe koşuyor

Michael Burry, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’i hedef aldı. En değerli kriptonun son aylarda ABD’nin en büyük teknoloji stoklarıyla neredeyse paralel hareket ettiğini belirtti. Burry daha önce Bitcoin’i “spekülatif bir balon” olarak tanımlamıştı. Merkez bankalarının BTC’yi para birimleri için bir tehdit olarak görebileceği ve başarısını engelleyebileceği konusunda uyarmıştı. Burry, en son  “Bitcoin’in Nasdaq 100’deki başka bir risk varlığı olmadığından emin miyiz?” diye tweet attı.

Tweet’ine, Kasım ayında 60.000 dolardan 21.000 dolara düşen Bitcoin fiyatını gösteren bir grafik ekledi. BTC, borsa endeksine benzer bir aşağı yönlü yörünge izliyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Burry daha önce Bitcoin’i “spekülatif bir balon” olarak tanımlamıştı. Merkez bankalarının bunu para birimleri için bir tehdit olarak görebileceği ve başarısını engelleyebileceği konusunda uyardı. Scion Asset Management patronu ayrıca kripto patlamasını; dot-com ve gayrimenkul balonlarıyla karşılaştırdı. Meme hisseleri ve kriptodaki bireysel alıcıları, çöküşe doğru koştukları konusunda uyardı.

Paul Krugman: Düşüş kaçınılmaz

Paul Krugman, yakın tarihli bir New York Times makalesinde kripto fiyatlarındaki düşüşü “kaçınılmaz” olarak tanımladı. Kriptonun, büyük ölçüde bir Ponzi olduğunu düşünüyor.  Kıdemli ve Nobel ödüllü ekonomist bu ayın başlarında başka bir makalesinde kripto patlamasını konut balonuyla karşılaştırdı.

Çoğu Amerikalı’nın ev fiyatlarının aşırı derecede şişmiş olabileceğine ve trilyonlarca dolarlık emlak servetinin potansiyel olarak kaybedilebileceğine inanamayacağını belirtti. Kripto para hayranlarının coin’leri kabul etmek için mücadele etmesi gibi, çabalarının değersiz olabileceğini belirtti.  Krugman, “Bana sorarsanız, ‘The Big Short’tan ‘The Big Scam’e geçtik gibi görünüyor” dedi.

Jim Chanos, kripto para alanını çöplüğe benzetti

Jim Chanos, Bloomberg’in “Odd Lots” podcast’inin son bölümünde kripto endüstrisinden bahsetti. “Kripto’nun erken benimsenmesinin ardındaki birçok kavramın temelde orada olmadığı veya eksik olduğu kanıtlandı” dedi. Tokenların, doların yerini almadığını ve portföy koruma varlıkları olarak hareket etmediğini iddia etti. Tecrübeli trader ve Kynikos Associates yöneticisi ayrıca bazı kripto firmalarını Ponzi dolandırıcılıklarıyla karşılaştırdı.

Daha geniş kripto alanı hakkında “Ben yağmacı bir çöplük dedim ve dediklerimin arkasındayım” dedi. “Bu geniş ekosistem, temelde bireysel yatırımcılardan yatırım almak için bir gecede ortaya çıktı,” diye ekledi.

Mark Cuban: Bitcoin ve altcoin şirketleri geri çekilebilir

Mark Cuban, yakın tarihli bir Fortune röportajı sırasında piyasadaki gerilemenin kötü kripto şirketlerini çekilmeye zorlayacağı konusunda uyardı. Hisse senetleri ve kripto alanında kolay parayla operasyonlarını gerçekleştiren, ancak geçerli iş beklentileri olmayan şirketlerin ortadan kaybolacağını düşünüyor.

Bununla birlikte, teknoloji milyarderi ve “Shark Tank” yatırımcısı, oyunun kurallarını değiştiren uygulamalar ve yenilikler sunan kripto firmalarının müşterileri çekmeyi başaracağını söylüyor. Hatta yatırımcıların, bu yıl beklenen faiz artışı telaşını görmezden geleceğini tahmin ediyor. Cuban daha önce sadece bir avuç tokenın dünya rekoru kıracağını, diğerlerinin ise hayatta kalamayacağını açıklamıştı.

Mike Novogratz: Piyasadaki güvenin gelmesi zaman alacak

Mike Novogratz, son zamanlarda ortaya çıkan bir dizi sırasında, token fiyatlarındaki düşüşün, acemi kripto endüstrisindeki aşırı kaldıracın bir kısmının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabileceğini öne sürdü. Galaxy Digital CEO’su, “Her yerden borç para alan büyük oyuncular, zincirleme bir etki yaratır” dedi. “Şu anda sistem yanıyor. Anladığım kadarıyla çoğu yanmış, ama bu yangınlar oksijen bitene kadar devam ediyor.”

Novogratz, kripto ekosisteminin toparlanması için zamana ihtiyacı olacağı konusunda da uyardı. Piyasadaki güvenin kırıldığına dikkat çekti.  Öte yandan, kripto boğası, FED faiz oranlarını yükseltmeyi bırakır bırakmaz Bitcoin fiyatının patlama yaşayacağını öngörüyor.

Suze Orman: Bitcoin ve bu altcoin’lere dikkat

Suze Orman, yakın tarihli bir Yahoo Finance röportajı sırasında kripto alıcılarını dikkatli olmaya çağırdı. Kişisel finans gurusu, tokenlar için değişen düzenleyici zemine atıfta bulunarak, “Bitcoin, Ethereum, Solana, hepsi için şu anda biraz dikkatli olmalısınız” dedi. Orman, “Benim tavsiyem, portföyünüzün küçük bir kısmını, en fazla yüzde 5’ini kriptolara koymanız.” diye devam etti. “

Yazar ve podcast sunucusu, Blockchain teknolojisinin devrim niteliğinde olabileceğini ve Ethereum ağında önerilen iyileştirmelerin ETH fiyatını yükseklere gönderebileceğini ekledi.

Tom Siebel: Kripto çalışanları geleneksel alana geri dönecek

Pandemi sırasında çok sayıda işçi kripto şirketlerine katılmak için işlerini bıraktı. C3.AI’nin milyarder kurucusu ve CEO’su Tom Siebel, yakın tarihli bir konferansta, yatırım portföylerine gelen son darbenin, yükselen yaşam maliyetiyle birleştiğinde, onları geleneksel rollere dönmeye zorlayabileceğini öngördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir