Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.025
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.025
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Japon Bankacılık Devi SBI ve Oyun Firması Square Enix Kripto Oyun Anlaşması İmzaladı

Square Enix

Japon bankacılık, finans ve kripto sektörünün ağır toplarından SBI ve Tokyo Borsası’nda işlem gören oyun firması Square Enix kripto oyunlar için birleşme ve satın alma anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Şirketler, gelecek vaat eden bir kripto ve blok zinciri oyun şirketi olan Gumi için bir hisse alım anlaşması imzaladı.

Yaklaşık 53 milyon dolar değerinde olan anlaşma ile hem SBI hem de Square Enix, kripto ve blok zinciri oyun alanında önemli hamleler yapmayı planlıyor.

Bir basın açıklamasında SBI, Gumi’nin “oyun geliştirme ve operasyonel bilgi birikimini” kendi “token listeleme” becerisiyle “birleştireceğini” yazdı. SBI şunları ekledi:

“[Gumi tarafından geliştirilen kripto oyun] tokenlerini SBI VC Trade ve Bitpoint Japan gibi kripto varlık borsalarında listelemeyi hedefliyoruz.”

Her iki ticaret platformunun da sahibi olan firma, Gumi tarafından geliştirilen oyunlarda “edinilen NFT’ler için ikincil bir dağıtım pazarı olarak” kendi NFT pazarı olan SBI NFT’yi kullanacağını da sözlerine ekledi.

Tokyo merkezli oyun firması, Gumi’nin basın açıklamasında, anlaşmayla birlikte SBI’nin %22,46 oy hakkıyla en büyük hissedar olacağını açıkladı. Square Enix’in yatırımı ise ona %3.01’lik bir pay sağlıyor. Square Enix, Final Fantasy ve Dragon Quest gibi önemli oyun markalarının geliştiricisi olarak biliniyor.

SBI, “blockchain oyunlarına adanmış bir platform” başlatma planını da “değerlendirdiğini” söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir