Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.436
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.436
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SBF, Mevcut Banka Bakiyesini Açıkladı

FTX Kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, servetinin neredeyse tamamını kaybettiğini söyledi.

SBF, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) endişelerini dile getirmeseydi ve düzenlemeler olsaydı, FTX’in kurtulmak için yüzde 50-50 şansı olabileceğini de ifade etti.

SBF, Bankada Ne Kadar Parası Olduğunu Söyledi

Kötü şöhretli kripto borsası FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried, krizin ardından demeçler vermeye devam ediyor.

Bir zamanlar kripto krallarından biri olarak selamlanan SBF, servetinin neredeyse tamamını kaybettiğini açıkladı. Axios ile konuşan SBF, banka hesabında en son kontrol ettiği 100 bin dolar olduğunu iddia etti.

Bu sayı, FTX’in çöküşünden önce bir zamanlar 16 milyar doların üzerinde olduğu söylenen net değerinden yüzde 99’un üzerinde bir düşüş olduğunu gösteriyor. Dahası, eski FTX CEO’sunun serveti bir noktada yaklaşık 26,5 milyar dolara ulaşmıştı. Ancak bu servetin büyük bir kısmı FTX’e bağlı olduğu için kayıplara karıştı.

SBF, Daha Fazla Düzenleme İstemişti

Sam Bankman-Fried, dünyanın en büyük kripto borsalarından birinin çöküşünü engelleyebilecek hususlara da değindi. Eski milyardere göre, düzenleme ve uygun gözetim, FTX’in çöküşünü engelleyebilirdi.

FTX’in çöküşüne yol açan olaylar hakkında konuşan SBF, bunun birden fazla olayın bir kombinasyonu olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“İlkbaharda varlık değerlerinin yüzde 50’sini götüren çöküş, bu ay aynı anda ilgili varlık fiyatlarında iki günlük bir süre içinde yüzde 50’lik bir düşüş gördüğümüz hiper-korelasyonlu bir çöküş senaryosu ile birleşti ve FTX’te bankaya tam bir hücum yaşandı. Ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao endişelerini dile getirmeseydi, işler kesinlikle çok daha istikrarlı, likidite yaratma kabiliyeti çok daha fazla ve sistemde hala çok fazla marj olurdu. Kesin olarak bilmiyorum ama şirketin yüzde 50-50 kurtarılma şansı vardı”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir