Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.804
% 1.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.804
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Decentraland (MANA) Nedir?

Decentraland, Ethereum tabanlı bir platformdur. Kullanıcılara çeşitli içerikler üreterek kazanç elde etme imkanı sunmaktadır. MANA, ağın yerel kripto para birimidir.

Decentraland Nedir?

Ethereum blokzinciri tarafından desteklenen Decentraland, sanal gerçeklik platformu olarak tanımlanmaktadır. Kullanıcıların içerik ve uygulamalar oluştururken aynı zamanda para kazanmasına imkan sağlayan bir platformdur. Sanal dünya olan Decentraland, kullanıcılarına gezebilecekleri ve üzerine inşa edebilecekleri ve para kazanabilecekleri arazileri satın almalarına olanak tanımaktadır. 2020 yılında halka açılmıştır.

Decentraland, blokzincir projeleri ile tanınan Ariel Meilich ve Esteban Ordano ortaklığında hayata geçirilmiştir. Meilich platformun içerik ve tasarım kısmıyla ilgilenirken, Ordano teknolojik altyapısı üzerine çalışmalar yapmıştır. Decentraland, Neal Stephenson’un bilimkurgu romanı Snowcrash’te tarif ettiği Metaverse veya Ready Player One’da yazar Ernest Cline tarafından tarif edilen OASIS gibi, paylaşılan bir sanal dünyadır.

Decentraland, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmasına ve etkileşime girmesine, içerik oluşturmasına ve oyun oynamasına olanak tanımaktadır. Ayrıca, kullanıcıların dünya çapında sayısız ekonomik işlem gerçekleştirebilecekleri ve oluşturdukları içerik ve uygulamalardan para kazanabilecekleri sanal bir ekonomiye sahiptir. Diğer sanal dünyaların aksine, merkezi bir organizasyon veya şirket tarafından kontrol edilmemektedir.

MANA Coin Nedir?

Decentraland’ın yerel kripto para birimi MANA’dır. Decentraland’da mal ve hizmetler için ödemede kullanılan dijital varlık token’ı olarak bilinmektedir. MANA, ERC-20 standardına uygun olarak Ethereum üzerine oluşturulmuştur. MANA, fiat para birimi veya diğer dijital para birimleri için satın alınabilir ve satılabilmektedir. MANA, sanat, oyun, eğlence dünyasına yönelik içerik üreticiler ve tasarımcılar için oluşturulmuştur. Her biri NFT ile temsil edilen 90601 adet LAND parselden oluşan ve “Metaverse” adı verilen dünyanın içinde tüm üretimler yapılmaktadır. Kullanıcılar, bilgisayarlardaki LAND alanlarında etkileşimli oyunlar, genişleyen üç boyutlu sahneler ve çeşitli diğer etkileşimli deneyimler de dahil olmak üzere çok çeşitli deneyimler yaratmışlardır.

MANA Coin Nasıl Ve Nereden Alınır?

MANA, Decentraland sanal gerçeklik platformunun arkasındaki Ethereum token’ıdır. MANA, Decentraland’deki sanal arsaların satın alınmasında ve gerçek dünyadaki mal ve hizmetlerin ödenmesinde kullanılabilmektedir. MANA, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, Coinbase Exchange, KuCoin, Kraken, Bitfinex, Uniswap (V2) gibi platformlar verilebilir.

MANA satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle tercih ettikleri ilgili platforma üye olmalıdır. Üyelik işlemlerinin ardından hesap açmalı ve kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelidir. Bilgi girilmesi ve doğrulamalar eksiksiz bir şekilde gerçekleştirildikten sonra alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda MANA Coin satın alınabilir. Satın alınan MANA Coin’ler işlemlerde kullanılabilir ya da güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Decentraland (MANA) Fiyatı

Şu anda 1 Decentraland 7.55 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Decentraland 0.405612 $ dolardır.

Decentraland fiyatı son 24 saatte 1.84% değişim ile şu anda 7.55 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki Decentraland hacmi 52,906,559 $ dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise 736,947,660 $ dolardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir