Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.795
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.795
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SBF, FTX Varlılarını Yatırım Yapmak İçin Kullanmış

SBF

SBF’nin FTX varlıklarını belirsiz bir VC firmasına 400 milyon dolar yatırım yapmak için kullandığı iddia ediliyor.

ABD savcıları geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,  SBF’nin Modulo yatırımın müşteriler tarafından sağlanan FTX varlıklarını kullanarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

The New York Times tarafından yapılan habere göre, ABD federal savcıları SBF’nin FTX borsasından aldığı parayı risk sermayesi (VC) şirketi Modulo Capital’e yatırım yapmak için kullandığı iddia edilmekte.

Daha önce, SBF’nin hedge fonu ve Alameda Research, 2022 yılında Modulo’ya toplam 400 milyon dolar yatırım yaptı.

Bu yatırım SBF’nin en önemli yatırımlarından biri oldu. Finansman, nispeten bilinmeyen bir firma olan Modulo’nun önemli miktarda sermaye toplaması nedeniyle düzenleyicilerin özellikle dikkatini çekti. Savcılar Modulo’nun soruşturmanın önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.

FTX avukatları, müşterilerine, yatırımcılarına ve diğer alacaklılarına geri ödedikleri milyarlarca doları geri almak için çabalarken Modulo’nun varlıklarına göz diktikleri belirtiliyor. Şu ana kadar SBF’nin 400 milyon dolarlık yatırımının nerede olduğu belli değil.

SBF müfettişlerinin son bulgularına göre, Modulo yatırımı muhtemelen FTX müşterilerinin borsaya yatırdığı  paralar kullanılarak yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Komiseri Christy Goldsmith Romero, FTX’i finanse eden risk sermayedarları ve para yöneticileri tarafından yapılan durum tespiti çalışmalarını sorguladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir