Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.583
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.583
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Polygon İşlemlerindeki Dalgalanma FTX İle Bağlantılı

Polygon

Blockchain analiz platformu Nansen yeni raporunda 4. Çeyrek’te Polygon işlemlerinde yaşanan dalgalanmaların sebeplerini anlattı.

Blockchain analiz platformu Nansen’in raporuna göre, Ethereum ölçeklendirme aracı Polygon FTX çöküşü nedeniyle günlük işlem verilerinde dalgalanma gördü.

Verilere göre Polygon, FTX çöküşü sırasında kullanıcıların fonları taşımak için hareket etmesi dördüncü çeyrekte günlük işlemlerde ve aktif adreslerde geniş dalgalanmalara neden oldu. Yaşanan dalgalanmaların bir diğer sebebinin ise projenin yeni ortaklıklar ve girişimler başlatmış olması.

Yayınlanan verilerde, Polygon’da günlük işlemlerin 2 milyon ila 3,7 milyon arasında değiştiği açıklandı. Günlük aktif adreslerin ise 350.000 ila 1,7 milyon arasında değiştiği görülmekte.

Polygon’da günlük işlem sayısı, kullanıcıların  FTX iflası sürecinde fon çekmeye çalıştıkları Kasım ayı başlarında arttı. Ödenen günlük gaz ücretleri o dönemde zirve yaptı ve en yüksek gün 570.000 dolar oldu. Ödenen günlük gaz ücretleri için en düşük nokta Ekim ayı başlarında 16.000 dolardı.

Nansen’de araştırma analisti Yi Jun Lee, dalgalanmaların FTX iflasının yanı sıra çok sayıda olaydan kaynaklandığını söyledi.

Lee, “NFT lansmanları, ortaklıklar, hepsi işlem sayısında bir artışa yol açabilir” dedi.  Ayrıca Lee, zkEVM mainnet lansmanının, blok zincirinde NFT satışlarının kullanıcı büyümesine yol açacağını savunmakta.

Polygon’un zkEVM’sinin ana ağ lansmanının 2023’ün başlarında yapılması planlanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir