Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.371
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.371
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Satoshi Nakamoto Kimdir?

satoshi 1.2 milyon bitcoin dolarlık transfer

Satoshi Nakamoto, ilk kripto para birimi ve blokzinciri olan Bitcoin’i (BTC) yayınladığı whitepaper ile duyuran kişi veya kişilerdir.

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto isminin arkasında kişi veya kişilerin olduğu tahmin ediliyor. Bunun sebebi Satoshi Nakamoto’nun bir takma isim olduğu ve gerçekte kim ya da kimler olduğu bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Satoshi Nakamoto takma ismini gerçek bir kişi kullanabileceği gibi birden fazla kişinin kullandığı bir takma isim de olabilir. Gerçekte kim ya da kimler olduğu hiç açıklanmamıştır ve hala bilinmemektedir.

Satoshi Nakamoto tarafından icat edilen Bitcoin, 2009’da ise faaliyete geçmiştir.

Bitcoin’in yaratıcısı ve Bitcoin whitepaperının yazarı olan Satoshi Nakamoto, kimliği bilinmeyen bir kişi ya da kişilerdir. Satoshi Nakamoto adı, Japonca bir takma isimdir. Ancak Satoshi Nakamoto’nun e-posta gruplarında, forumlarda ve Bitcoin whitepaper’ında mükemmel bir İngilizce kullanmasından ötürü İngilizce konuşulan bir ülkede yetişmiş olabileceği de düşünülmektedir.

Satoshi Nakamoto’nun Hal Finney ve Nick Szabo gibi Bitcoin’e ilham vermiş bilgisayar bilimcileri olduğu da öne sürülmüştür. Özellikle, 12 Ocak 2009’da ilk Bitcoin işleminin Satoshi Nakamoto ile Hal Finney arasında gerçekleşmesi bu fikri desteklemektedir. Nick Szabo ise Bit Gold dijital para mekanizması ile Bitcoin’in habercisi olmuş ve 1993’te ilk kez “akıllı sözleşme” kavramını ortaya atmıştı. Bununla beraber, ne Hal Finney ne de Nick Szabo, Satoshi Nakamoto olduklarını kabul etmektedir.

Bitcoin (BTC) whitepaper’ı 2008’de yayımlanmıştır. Bitcoin whitepaper’ının yazarı ise Satoshi Nakamoto takma isimli kişi ya da kişilerdir. 12 Ocak 2009’daki ilk Bitcoin işleminde Satoshi Nakamoto, bilgisayar bilimci Hal Finney’e 10 BTC göndermiştir. Satoshi Nakamoto, 2010’un ortalarına değin diğer geliştiricilerle beraber Bitcoin blok zinciri üzerinde çalışmaya devam etmiştir. Ancak 2010’da, Bitcoin topluluğunu terk etmiş ve Bitcoin’i geliştirmeyi bırakmıştır.

Satoshi Nakamoto Japon Mu İngiliz Mi?

Kim olduğu hâlâ açıklanmayan Nakamoto’nun, 5 Nisan 1975 dünyaya geldiği ve Japonya’da yaşadığı iddia edilmektedir.
Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto’nun, Amerika veya Avrupa’da yaşayan, Japon asıllı olmayan, kriptografi (şifreleme) uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönündedir.

Satoshi Nakamoto’nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin’e sahip olduğu tahmin edimektedir. Nakamoto teknik konularda görüşürken kişisel bilgilerini açıklamamıştır. Bankacılık ve kesirli rezerv kredileri konusunda bazı yorumlar yapmıştır. P2P Foundation’daki üyelik profiline bakılırsa Nakamoto’nun Japonya’da yaşamış 37 yaşında bir adam olduğu tahmin edilmektedir.

Bazı iddialara göre ise İngilizceyi kusursuz kullanması ve bitcoin yazılımının Japonca değil de İngilizce olarak yayınlanmış olması, Japon olma olasılığını ortadan kaldırmaktadır. Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu bilinmemekte olup, Nakamoto olduğu düşünülen adaylardan bazıları: Nick Szabo, Dorian Nakamoto, Vincent van Volkmer, Hal Finney ve Craig Steven Wright, Paul Le Roux, Elon Musk olarak tahmin edilmektedir. Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu hala bilinmemektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir